Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dopping: Bajban lehet az oroszok sztárja!

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálatot indított az orosz válogatott kulcsembere, Denis Cheryshev ellen

(Kép: as.com)

A 27 esztendős szélső esetében azok után indult meg az eljárás, hogy Cheryshev édesapja azt találta mondani, hogy fia növekedési hormon-injekciókat kapott a világbajnokság előtt.

A vb-n négy gólt is szerző játékos kibontakozó doppingügye kapcsán az orosz szövetség is megszólalt már, megerősítve, hogy Cheryshev sérült volt, viszont ún. PRP (‘vérlemezkékben gazdag plazma’) injekciót kapott a mielőbb gyógyulás érdekében, ez pedig legális a sportorvoslásban.

A WADA-t persze ez nem nyugtatta meg, a szervezet képviseletében Maggie Durand az orosz Sport Expressnek elmondta, hogy megindult a vizsgálat. “Az ügy most már a Spanyol Doppingellenes Ügynökség (AEPSAD) kezében van, ők vizsgálódnak!” – Fogalmazott röviden a WADA kommunikációs menedzsere.

A Valenciában futballozó Cheryshevre tehát kissé kellemetlen időszak vár, különösen akkor, ha kiderül, nem biztos, hogy legális volt az ominózus injekció tartalma…