Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Messi a legjobb, de ez Modric éve volt”

Bár egy kicsit jobb argentin válogatottal, és egy kicsit több szerencsével talán most arról beszélhetnénk, hogy Lionel Messi az idei Aranylabda fő várományosa, talán idén mégsem az FC Barcelona zsenije fog a csúcsra érni.

Immár tíz éve tart Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egyeduralma a legfontosabb egyéni elismerést illetően. A Barca illetve a Juventus frontemberei öt-öt alkalommal nyerték meg eddig az Aranylabdát, amely pár éve már újra független a FIFA-tól.

És a majdani voksolóknak bizony nem lesz egyszerű dolga, hogy akkor idén ki is volt a legjobb. Az elmúlt tíz év talán legizgalmasabb versenyfutása vár ránk. A találgatások Messi, Ronaldo és Luka Modric végső sikeréről szólnak. Utóbbi nem csak a Real Madriddal nyert egy újabb Bajnokok Ligája trófeát, hanem kevés híján csodát vitt véghez a világbajnokságon is: ezüstérem a franciák elleni fináléban. Modric ráadásként megkapta az oroszországi torna legjobb játékosának is járó díját.

Jelen helyzetben van egy olyan játékos, akit idén könnyen vádolhatnánk elfogultsággal, ám a minap mégis nagyon ügyesen nyilatkozott a helyzettel kapcsolatban:

„Csak azt tudom mondani, hogy lehetnek jobb és rosszabb évei, de a világtörténelem legjobbja Leo Messi. Ezt még egy gyerek is megmondaná. De az idei Luka éve volt, és ha nem ő lesz az aranylabdás, akkor nem tudom mit lehetne tenni még. Teljesen egyértelmű, hogy neki kell nyernie.”

– kampányolt az FC Barcelona sztárja, Ivan Rakitic szeretett honfitársa és barátja mellett.