Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Főbérlője” ellen kezdi a szezont a Juventus B csapata

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az olasz labdarúgás történetében a 2018-2019-es szezontól először a Juventus indít tartalékcsapatot valamely profi bajnokságban, a torinóiak B csapata a hétvégi harmadosztályú, Serie C-s szezonrajtra készül.

A bajnokság az eredetileg tervezettnél két héttel később, csak ezen a hétvégén veheti kezdetét, miután a Serie B-ből a nyáron anyagi okok miatt kizárt három csapat helyéről csak most hoztak jogerős ítéletet a hivatalos szervek, tehát mostanra válhatott véglegessé a Serie C mezőnye.

A Juventus fiataljai a bemutatkozó idényben a Torinóhoz közeli Alessandria városában, az alig 8 ezer férőhelyes Stadio Giuseppe Moccagattában játszhatnak majd, s az első körben rögtön egy “hazai” mérkőzés szerepel a programjukban, méghozzá éppen a létesítmény eredeti tulajdonosa, az Alessandria Calcio ellen, amely a vasárnap esti találkozón papíron idegenbeli csapatként érezheti magát majd otthon.

A torinói óriásklub egyébként már tervezi egy kisebb stadion felhúzását a városon belül, hogy adott esetben a következő idényt már a tartalékoknak se albérletben kelljen tölteniük, hanem saját létesítményük lehessen.

Az olasz harmadosztállyal kapcsolatos, további naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie C magyar oldalt!