Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mariano már a spanyol válogatottról álmodozik

A Real Madrid legújabb “hetese”, Mariano Diaz még nem mutatkozott be a szezonban a királyi gárdánál, ám nagyobb tervei is vannak, hiszen már a spanyol válogatott meghívóját várja. 

Forrás: europapress

Mariano Diaz egy év után tért vissza a Real Madridba, ám a bemutatkozása még várat magára. A 25 éves támadónak azonban a klubfocin kívül más tervei is vannak, hiszen nagyon szeretne meghívót kapni a spanyol válogatottba. Erről maga a játékos beszélt egy rádióműsorban.

“Láttam Spanyolország fantasztikus győzelmét Horvátország ellen, és természetes, hogy azaz álmom, hogy Luis Enrique behívjon a válogatottba.”

Mariano Spanyolországban, Barcelonában született, édesanyja révén viszont dominikai származású. A karibi ország válogatottjában egyszer pályára is léphetett és gólt is szerzett egy Haiti elleni barátságos mérkőzésen, de mivel tétmérkőzésen még nem kapott lehetőséget, még könnyen válthat egy másik ország válogatottságára.

A támadó kiváló szezont zárt a Lyonban, hiszen 21 gólt szerzett a francia csapatban, és ez lehetett az oka, hogy a Real Madrid visszavásárolta. Mariano ráadásul megörökölte Cristiano Ronaldo 7-es mezét, amellyel nem kis nyomást helyeztek rá, ám a játékos szerint ez inkább megtiszteltetés a számára.

Voltak, akik szerint nem volt jó ötlet elfogadni a 7-es mezt, mások szerint viszont helyesen tettem. A  szám viszont szabad volt, én meg szeretem a 7-est. Megtiszteltetés számomra egy olyan számot viselni, amit korábban fantasztikus játékosok hordtak.”

Mariano célja tehát bekerülni Diego Costa, Iago Aspas, Rodrigo és Morata mellé vagy az egyikük helyére. A meghívó mellé viszont minden bizonnyal teljesítményt is vár Luis Enrique, így a meghívóért tennie is kell a 25 éves támadónak.