Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mason Mount, avagy az angol futball egyik legnagyobb ékköve!

Az elmúlt években rendkívül jól szerepelnek az angol utánpótlás csapatok a különböző tornákon. Ám összességében mindhiába teljesítenek kiemelkedően a korosztályos válogatottak, hiszen a fiatalok nem igazán kapnak bizonyítási lehetőséget a Premier League top klubjaiban a pozitív eredmények ellenére sem. Talán idővel változik a helyzet, s az angol tehetségek az élcsapatokban is kibontakozhatnak. Ezen korszak kezdetének egyik nagy úttörője lehet egy bizonyos Mason Mount…

Az ifjú támadó középpályás mindössze 6 esztendős volt, amikor is a Chelsea utánpótlásába került. A többszörös angol U válogatott labdarúgó végig járta a klub különböző korosztályos együtteseit, egészen a “kékek” tartalék csapatáig jutott. Ifista évei alatt szép sikereket ért el, hiszen nyert társaival két alkalommal FA Ifjúsági Kupát, egyszer-egyszer pedig U18-as bajnoki címet, valamint Ifjúsági Bajnokok Ligáját.

Mason Mount a 2017/2018-as szezonban aztán mint megannyi Chelsea-s ifjonc az elmúlt években, a Vitesse Arnhemhez került kölcsönbe. A holland klub színeiben remek teljesítményt nyújtott, fiatal kora ellenére kétségtelenül a csapat egyik vezéregyéniségének számított. Minden frontot egybe véve 39 mérkőzésen lépett pályára, melyek során 13 találatot és 10 gólpasszt jegyzett. 

A kölcsönszerződés lejárta után visszatért Angliába, igaz nem a Chelsea-hez. Ugyanis az ifjú Mason Mount az aktuális szezont a Frank Lampard vezette Derby County színeiben tölti. A tehetséges támadó középpályás eddigi jól teljesít újdonsült csapatában, hiszen 8 tétmérkőzésen 4 találatot szerzett ez idáig. 

Karrierjének eddigi szakasza alapján szép jövő előtt áll Mason Mount, viszont az már nemcsak rajta múlik, hogy a közeljövőben megkapja-e a lehetőséget a Chelsea, netalántán egy másik top csapat színeiben…