Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax beárazta a felkapott tehetségét – sajtóhír

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Barcelona és a Real Madrid egyaránt kiszemelte magának az Ajax tehetségét, most pedig az is napvilágot látott, hogy az amszterdami klub milyen összegért cserébe engedné el Frenkie de Jongot.

A Sport-English értesülései szerint a majdani vásárló egyesületnek 75 millió eurót kell fizetnie a holland labdarúgás jelenlegi talán legnagyobb tehetségéért.

Bár lassan egy tucatnyi csapat érdeklődik a rendkívül tehetséges 21 éves középpályás szolgálatai iránt, az általános vélekedés szerint a Barclona lehet a legnagyobb favorit érte, hiszen a katalán klub egykori holland klasszisa, Marc Overmars az Ajax sportigazgatója, aki azonban nemrég leszögezte, hogy áron alul senkihez nem akarja elengedni de Jongot.

Nem sokkal később a Cristiano Ronaldo után új potenciális, évtizedes klasszist kereső Real Madridnál is felmerült a neve, ugyanakkor a világsajtó de Jong érdeklődői közt tartja számon a teljesség igénye nélkül a PSG-t, a Tottenhamet vagy éppen az AS Romát is, de ez a lista gyakorlatilag napról napra bővülhet.

A holland fővárosi gárda 2015-ben szerezte meg de Jongot a Willem II-től, két tartalékoknál eltöltött idényt követően pedig a 2016-2017-es kiírásban debütált a felnőttek közt, ahol a tavalyi szezon alatt már 26 mérkőzésen jutott lehetőséghez. Természetesen az új évadban is mind a négy bajnokin, valamint a gárda összes BL-selejtezőjén pályára lépett.