Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hazai pályán javíthat a Dortmund – előzetes

A válogatott szünet után ismételten a klubfutballé lesz a főszerep. Jövő héten rajtol a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga csoportköre. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, hiszen a hétvégén a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulója kerül megrendezésre. Mutatjuk a teljes menetrendet, mindent, amit egy szurkolónak tudnia érdemes.

Bundesliga, 3. forduló

PÉNTEK
09.14. 20:30 Dortmund – Frankfurt (Sport 1)

A Hannover elleni 0:0 után hazai pályán javíthat a Dortmund, a válogatott szünet utáni forduló nyitómérkőzésén péntek este. Az ellenfél a tavalyi kupagyőztes Frankfurt lesz, mely legutóbb kikapott a Werder Bremen legjobbjaitól. A BVB-nek egyébként sűrűsödik a menetrendje, hiszen jövő héten Belgiumban a Club Brugge vendégeként kezdi meg a BL-csoportkört.

SZOMBAT
09.15. 15:30 Bayern München – Leverkusen (Sport 2)
09.15. 15:30 Düsseldorf – Hoffenheim
09.15. 15:30 Mainz – Augsburg
09.15. 15:30 RB Leipzig – Hannover
09.15. 15:30 Wolfsburg – Hertha BSC
09.15. 18:30 Mönchengladbach – Schalke 04 (Sport 2)

A Leverkusen szezonrajtja pocsék, csakúgy mint a Schalke esetében, egyik csapatnak sincsen még pontja, ellenben az az állítási is igaz, hogy nem ez a forduló lesz az, amikor a papírforma őket igazolja. A gyógyszergyáriak a címvédő és két győzelemmel kezdő Bayern München vendégei lesznek, míg a gelsenkircheni kékek a veretlen Mönchengladbach otthonába látogatnak. Ha pedig BL. akkor ugyebár a bajorok is megkezdik jövő héten, ők első ízben Portugáliába utaznak, ahol a Benfica lesz a házigazda. A legrangosabb sorozatban a Schalke szintén portugál csapat, a Porto ellen készülhet. Tartalékolásra azonban nincsen lehetőség a bajnokin, ugyanis pillanatok alatt túl naggyá válhat a lemaradás.

A Bayern München mögött csak a Wolfsburg és a Hertha BSC hibátlan, ez a két klub egymással játszik a hétvégén. Dárdai Pálék idegenben vihetik tovább jó sorozatukat. A mindössze két meccsen egy pontot szerző RB Leipzig az eddig két döntetlent játszó Hannovert fogadja, kérdés, hogy Gulácsi Péterrel, vagy nélküle a gólvonalon!? Két forduló után a Mainz és az Augsburg is veretlen, most egymás levesébe rondíthatnak bele. A Hoffenheim az újonc Düsseldorf vendége lesz, Szalai Ádám idegenben szerezhet újabb gólokat.

VASÁRNAP
09.16. 15:30 Werder Bremen – Nürnberg (Sport 2)
09.16. 18:00 Freiburg – VfB Stuttgart (Sport 2)

Szokás szerint két találkozó marad vasárnapra, a tabella utolsó két helyezettje a Freiburg és a Stuttgart egymás ellen küzd. Ez lehet Sallai Roland debütáló meccse új csapatában. A szintén újonc Nürnberg pedig a Werder Bremen vendégeként pályázhat első élvonalbeli győzelmére a feljutás után.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye