Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Mégsem játszanak az USA-ban?! – sajtóhír

Mint ismeretes, nagyjából egy hónappal ezelőtt a La Liga vezetősége önhatalmúlag megállapodott arról, hogy a következő 15 évben egy-egy spanyol bajnoki mérkőzést az Egyesült Államokban rendeznek meg, amely természetesen hatalmas felháborodást keltett a csapatok és a játékosok körében. Most azonban úgy tűnik, hogy hivatalos úton mégis sikerülhet megvétózni a földtől igencsak elrugaszkodott ötletet.

A Marca úgy tudja, hogy a szerdai napon spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales, a FIFA-elnök Gianni Infantino és a spanyol miniszterelnök Pedro Sanchez megbeszélése eredményeként, a felek nem támogatják a spanyol bajnokik tengerentúli lebonyolítását.

A január 27-i Girona-Barcelona összecsapást Miamiban rendeznék meg az eddigi terv szerint, azonban a FIFA álláspontja szerint túlzott mértékben helyeznék az üzletet a futball értékeit elé, miközben a spanyol miniszter a katalán függetlenség “hírverése” miatt utasítja el az ötletet.

A közelmúltban a Girona és a Barcelona egyaránt írásos formában jelezte a spanyol labdarúgó-szövetség felé a tiltakozását az USA-ban való pályára lépés ellen, mindaddig azonban úgy tűnt, hogy a csapatoknak bele kell törődniük a döntésbe, a legutóbbi találkozót követően azonban úgy tűnhet, hogy van esély az “őrület” megállítására.

Az ügynek még biztosan lesz folytatása, hiszen az ominózus mérkőzés időpontjáig még több mint 4 hónap van hátra, addig számtalan alkalommal fordulhat még a kocka. Kíváncsian várjuk a fejleményeket…