Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Slovan nyerte a rangadót, oda Vida Kristopherék veretlensége – videóval

Két veretlen rivális találkozása hatalmas csatát hozott a Slovan Bratislava és a FC DAC 1904 között, sajnos végül a hazaiak örülhettek, így az eddigi kétpontos különbség immár ötre nőtt a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) első és második helyezettje között.

Bátran kezdte a mérkőzést a Dunaszerdahely gárdája a szlovák fővárosban, többször is veszélyeztettek Vida Kristopherék a találkozó első negyedórájában, a helyzetek azonban kimaradtak, nem úgy a túloldalon, ahol rögtön az első két lövésből két gól született. A korai sokkból nehezen ébredt a DAC, Kalmár és Davis is hamar sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd a félidő hajrájában már ismét több veszélyes helyzetet sikerült felmutatni. A folytatásban is a szerdahelyiek próbálkoztak hátrányuk faragásával, de a kevés valódi lehetőségnél rendre hiba csúszott a befejezésbe, negyedórával a vége előtt pedig megint szinte a semmiből talált be a Slovan, ráadásul olyan helyzetben, amikor a komplett DAC-védelem és Jedlicka kapus is azt hitte, hogy áll a játék, így az ellenfél csatárának csak az üres kapuba kellett helyeznie. Három perccel később Bayo fejesével már legalább a szépítés összejött a DAC számára, újabb négy perc múlva pedig Kalmár szöglete után a lecsorgó labdát Herc bombázta a hálóba, 3-2-re felzárkóztatva a vendégeket. A hajrá percei így nem akármilyen izgalmakat hoztak, de sajnos az egyenlítés elmaradt, így a DAC elszenvedte első vereségét a 2018-2019-es szezonban.

A Slovan magyar légiósa, Holman Dávid nem lépett pályára a találkozón.


Slovan Bratislava – FC DAC 1904 3-2 (2-0)

Gólszerzők: Moha (15.), Sporar (19., 73.) ill. Bayo (76.), Herc (80.)
Kiállítva: – ill. Bayo (89.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostma, Satka, Huk, Davis – Kalmár, Vida M. (Kone 84.), Herc –  Pacinda (Tretyakov 72.), Bayo, Vida K. (Divkovic 60.).

További eredmények

Spartak Trnava – Zilina 1-2
Podbrezova – Nitra 3-2
Senica – Trencin 0-2
Sered – Mihalovce 2-1
Zlate Moravce – Ruzomberok 1-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása