Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Legyőzte a Puskás a Vidit

Amikor a “kistestvérhez” látogat a nagy tesó… Igaz az utóbbi években eltávolodott egymástól a két klub, de pár éve még a Puskás Akadémia adta a Vidi utánpótlását. Emlékezzünk a Vidi II alakult vissza “Felcsúttá”, s lett egy évvel később NB I-es klub a Puskás. Pont ezért is sokan már a meccs előtt odaadták a három pontot a fehérváriaknak.

(m4sport.hu)

A Puskás Akadémia kezdőcsapatában kapott helyett Varga József, aki az átigazolási időszak utolsó napján szakított a Vidivel, majd lett a felcsútiak játékosa. De a kezdőből Danilovic is eltöltött egy évet korábban a Vidiben. Az utolsó napokban egyébként több focistát is igazolt Benczés Miklós vezetőedző, közülük a horvát Mioc a kezdőben, De Jesús és Vlaskó a kispadon kezdett, akárcsak a Vidi új szerzeményei a bolgár válogatott Milanov, s a bosnyák Hodzic. A Vidi idegenben játszott ma, igaz olyan, mintha hazai pályán, hiszen három éve mióta építik a stadionjukat Felcsúton fogadják ellenfeleiket. Igaz már nem sokáig, hiszen pár héten belül átadják a létesítményt.

Az első komolyabb lehetőség a Vidi előtt adódott, a hetek óta parádésan játszó Kovács István egy szóló végén Danilovicsba vágta a labdát hét méterről. Ha “Kiskokó” tartani tudja a formáját, akkor lassan külföldre tud igazolni, hiszen állítólag egyre többen figyelik, a 26 éves focistát. Korát azért írtuk ki, hogy érzékeltessük, a még mindig tehetségesnek tartott középpályás, már messze nem a tehetség kategória. Majd a 24.percben büntetőt rúghatott a Vidi. Előbb Heris felvágta Scsepovicsot, s a sértett állt a labda mögé. Ő pedig jobbra, a jobb sarokba rúgta a labdát, hiába érezte Danilovics merre kell vetődni, nem védhetett. Majd a 38.percben egyenlített a Felcsút. Ugyancsak tizenegyesből. Előbb Arabulit rúgta fejbe Vinicius. A magyar válogatott védőnek járt is a sárga lap. Knezevic állt a labda mögé, s ballal a bal sarokba rúgta. Kovácsik az ellenkező irányba vetődött. A horvát támadót egyébként a nyáron szóba hozták a fehérváriakkal, de végül nem váltott. Végül az utolsó percek lepörögtek. Emlékezetes jelenet már csak Juhász és Arabuli összeveszése volt, melyet a bíró egy-egy sárga lappal jutalmazott. A félidőben így 1-1 volt az állás.

A 48.percben Arabuli megsérült, helyére de Jesús állt. Az 56.percben a fehérváriaknál a sztárigazolás Milanov is beállt. Nem sokkal később akár gólt is lőhetett volna, a tizenhatoson belül kapott egy labdát, melyet kapásból lőtt, de a labda a lécről felfelé pattant. Később Boban Nikolovot is beküldte Marko Nikolics. Nem sokkal később Kovácsik és Trajkovski ütközött. A válogatott kapust hosszasan kellett ápolni, majd nyakmerevítővel folytatta a meccset, de a 75.percben Tujvel váltotta. Ez a sérülés a hétközi El-csoportmeccs miatt sem szerencsés. A 83.minutumban a szlovák kapus már védett is, Mioc ziccerben megeresztett lövését szerezte meg. Az, hogy a hazaiaknak jó volt a döntetlen, az is mutatta, hogy a támadó Knezevic helyére a védő Bokros Szilárd állt. De a 85.percben jött Jesus! Mioc kiugratta Bryan de Jesúst, az ecuadori pedig kilenc méterről, jobbal, laposan a kapu bal oldalába lőtt. A 9 perc hosszabbítás (Kovácsik ápolása miatt) is hozott izgalmakat. Előbb Stopira bal oldali beadása után Hadzic csúsztatott, a bal alsóba tartó labdát azonban Danilovics bravúrosan védte. A 97.percben Szakály jött be Kiss Tamás helyett. A 99.percben egy kezezés miatt tizenegyest fúj a játékvezető a Vidinek. Marko Scsepovics bal alsó sarokba tartó labdáját Danilovics kiütötte, majd a bíró lefújta az összecsapást.

A meccs után elszabadultak az indulatok, Benczés Miklós is a földre került, majd a múlt héten még csapattárs Marko Scsepovics és Varga József különbözött össze.

Puskás Akadémia FC – MOL Vidi FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Knezevic (38.p, 11-esből), De Jesús (85.p) ill. M. Scsepovics (24.p, 11-esből)
Sárga lapok: Mioc (18.p), Heris (30.p), Arabuli (43.p) ill. Pátkai (22.p), Vinicius (39.p), Juhász (43.p), Huszti (62.p), Kovács I. (90.p)

Puskás: Danilovic – Osváth, Heris, Hegedűs J., Spandler – Varga J., Mioc – Kiss T. (Szakály 97.p), Knezevic (Bokros 84.p), Trajkovski – Arabuli (de Jesús 48.p) vezetőedző: Benczés Miklós
MOL: Kovácsik (Tujvel 75.p) – Nego, Juhász, Vinicius, Stopira – Pátkai (Milanov 56.p), Hadzic, Huszti (Nikolov 69.p) – Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics vezetőedző: Marko Nikolics