Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Ibra karrierje 500. gólját szerezte, míg Németh győztes meccsen talált be! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban parádés mérkőzésen szerezte meg az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában karrierje 500. gólját Ibrahimovic! Ám hiába a svéd klasszis zseniális találata, klubja 8 gólos meccsen kapott ki! A Sporting Kansas City meccse is gólgazdagra sikeredett, a klub egyik magyarja, Németh Krisztián pedig győztes meccsen tudott betalálni!

Ibra szárnyalt, és meglőtte 500. gólját! (forrás: twitter.com/MLS)

Rangadót rendeztek meg ma hajnalban az MLS-ben az észak-amerikai profiliga címvédőjének otthonában, ahol a Toronto FC vendége az Ibrahimoviccsal a kezdőjében felálló Los Angeles Galaxy volt.

Az első gólra nem kellet sokat várni, ugyanis az az 5. percben megszületett, amikor is hazai részről Vazquez volt fejjel eredményes (1-0)! Ezután is folytatta a gólgyártást a torontói klub, a 16. minutumban pedig egy szép akció végén Altidore duplázta meg a kanadai klub előnyét (2-0)! Ezzel még nem volt vége, ugyanis a 36. percben Giovinco is bevette a Los Angeles-iek kapuját, így nagyon magabiztos előnyre tett szert még a félidő vége előtt a címvédő együttes (3-0)! A szünet előtt viszont még szépített a Galaxy, méghozzá Ibrahimovic révén, aki parádés gólt szerzett, amikor a felívelt labdát félfordulatból a levegőből vágta be, végül pedig a kapufa is segített!

A svéd klasszis ezzel karrierje 500. gólját szerezte meg, és olyan illusztris társaságba került, ahol többek között Messit és Cristiano Ronaldót találjuk az aktív labdarúgók közül (3-1)!

Ibra 500. gólja igencsak parádésra sikeredett! (forrás: twitter.com/MLS)

A Galaxy szépítő találata alapot adott arra a kaliforniai klubnak, hogy a folytatás során felzárkózzon. Ez szépen meg is történt, hiszen a fordulást követően hamar betalált Kamara (3-2), majd 4 perccel később, az 58. minutumban Feltscher egalizált (3-3)! Közel 20 percig egál is volt az állás, ám a 75. minutumban Osorio talált be, ezzel pedig hosszú idő után újból a hazaiak vezettek (4-3)! Végezetül a pontot az i-re Chapman tette fel, aki a ráadás 4. percében döntötte el teljesen a torontóiak javára a rangadót (5-3)! Elképesztő meccsen diadalmaskodott tehát a címvédő, amely 2 vesztes találkozó után győzött, míg a Los Angeles Galaxy immár zsinórban 7. alkalommal maradt nyeretlen, és ez volt 2. egymást követő veresége a klubnak.

MLS, alapszakasz
Toronto FC – Los Angeles Galaxy • 5-3 (3-1)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 30.799 néző
Gólszerzők: Vazquez (5.), Altidore (16.), Giovinco (36.), Osorio (75.), Chapman (90+4.), ill. Ibrahimovic (43.), Kamara (54.), Feltscher (58.)


Ma hajnalban meccselt egymással a San José Earthquakes és a Sporting Kansas City is, utóbbi volt a vendég együttes, melynek kezdőjében ott volt Németh Krisztián, míg a válogatottól visszatérő Sallói Dániel a lefújásig a kispadról figyelte az eseményeket.

A vendégek már az első félidőben tetemes előnyre tettek szert, ugyanis 3-0-s vezetés tudatában vonulhattak az öltözőbe. A szünetig Gutierrez, Fernando Gerso, valamint Opara voltak eredményesek. A fordulást követően az újabb gól a 67. percben született meg, melyet egy szép támadás végén Németh Krisztián szerzett! A magyar játékos a Sporting Kansas City csapatához való visszatérése óta először volt eredményes! Németh góljával már 4-0 volt a vendégek javára. A találat után 3 perccel lehozták Némethet, akit Rubio váltott. A hajrában szépíteni tudott a hazai gárda, melynek gólját Hoesen szerezte, ám a túloldalon is volt még egy találat, ugyanis a csereként pályára lépő Rubio passzából Fernando Gerso volt eredményes, aki ezzel duplázni tudott! A végeredmény 5-1 lett a Kansas javára, így tehát finoman szólva is kiütést mért ellenfele a San José Earthquakes csapatára.

San José Earthquakes – Sporting Kansas City • 1-5 (0-3)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 16.682 néző
Gólszerzők: Hoesen (80.), ill. Gutierrez (18.), Fernando Gerso (23., 86.), Opara (42.), Németh Krisztián (67.)


A hajnali meccsek közül még két találkozón született gólparádé. Előbb a Montreal Impact győzött 4-1-re a Philadelphia Union otthonában. Alapvetően is nagy meglepetés volt ez a siker, főleg ilyen simán, ráadásul a hazai klub vezetett, de még a szünet előtt fordított a kanadai együttes. Ezt követően Houston Dynamo csapata is 4-1-es sikert aratott, méghozzá a Portland Timbers felett! Ráadásul a portlandi klub egyetlen gólját sem a klub játékosa szerezte, hanem öngól volt!

Az FC Dallas – Columbus Crew találkozón nem esett gól, míg a Seattle Sounders, vagyis a tavalyi döntős és tavalyelőtti bajnok a kanadai Vancouver Whitecaps otthonában diadalmaskodott 2-1 arányban, ezzel pedig zsinórban 9. sikerét aratta! A Real Salt Lake – Minnesota United találkozó döntetlennel zárult, 1-1-es eredménnyel, ahogyan a Los Angeles FC – New England Revolution mérkőzés is. Tegnap késő este indult magyar idő szerint a hétvégi forduló az MLS-ben, méghozzá egy papírforma győzelemmel, ugyanis a tavalyi újonc Atlanta United a Colorado Rapids otthonában győzött simán, 3-0-ra! Az atlantai klub már az első félidőben beállította a végeredményt. A mérkőzésen egyébiránt Almiron duplázott, ő szerezte az első két találatot.

Ma este is lesznek még meccsek, és holnapra virradóra is. Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire magyar idő szerint ma 23 óráról fogadja az Orlando City együttesét, míg ezt megelőzően 19 órától Stieber Zoltán alakulata, a DC United a New York Red Bulls vendéglátója lesz!

A játéknap további eredményei

Colorado Rapids – Atlanta United • 0-3 (0-3)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 14.788 néző
Gólszerzők: – , ill. Almiron (10., 18.), Villalba (37.)

Philadelphia Union – Montreal Impact • 1-4 (1-2)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 18.024 néző
Gólszerzők: Trusty (11.), ill. Silva (28., 76.), Taïder (39.), Amarikwa (63.)

FC Dallas – Columbus Crew • 0-0
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 16.030 néző

Houston Dynamo – Portland Timbers • 4-1 (2-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 15.256 néző
Gólszerzők: Elis (32.), Manotas (39., 71.), Fuenmayor (81.), ill. Fuenmayor (9. – öngól)

Real Salt Lake – Minnesota United • 1-1 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.785 néző
Gólszerzők: Kreilach (11.), ill. Ibarra (84.)

Vancouver Whitecaps – Seattle Sounders • 1-2 (1-2)
Helyszín: BC Place, Vancouver – 27.863 néző
Gólszerzők: Kamara (45+4.), ill. Ruidiaz (21., 42.)

Los Angeles FC – New England Revolution • 1-1 (0-0)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Urena (52.), ill. Bye (82.)