Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az amerikai védő, aki egy évig ingyen szolgálta volna a Milant

Hivatalos Instagram oldalán jelentette be, hogy szögre akasztja a csukáját, Oguchi Onyewu amerikai válogatott védő. A labdarúgó már régóta keresett magának csapatot sikertelenül, s most döntött úgy, hogy végleg felhagy a labdarúgással.

A jelenleg 36 esztendős Onyewu igencsak szép és színes karriert futott be, hiszen a védő nyolc különböző országban húzott le 15 szezont. A játékos felnőtt pályafutását a francia Metz színeiben kezdte, de megfordult a Standard Liegenél, a Newcastlenál, a Sportingnál, több angol másodosztályú együttesnél, valamint legutóbb 2017-ben az amerikai Philadelphiánál.

Azonban legemlékezetesebb momentuma az AC Milannnál volt, ahol mindössze csak egy Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára. Történt még 2009. októberében, hogy az amerikai játékos egy Egyesült Államok – Costa Rica mérkőzésen súlyosan megsérült, aminek következtében a teljes szezont ki kellett hagynia. Ám a 2010-es Dél-Afrikai vb-re felépült, amin pályára is lépett, de előtte egy igazán nemes és nem mindennapi gesztust tett a Milan felé, melyet a klub hivatalos közleményben közölt a nagyvilággal. Ezt idézzük alább.

„Az Egyesült Államok válogatottját erősítő Oguchi Onyewu, aki a szezon nagy részében sérült volt, ám ennek ellenére készen áll a világbajnoki részvételre, ma emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. Onyewu ügynökével arra kért minket, hogy egy évvel hosszabbítsuk meg az eredetileg 2012. június 30-án lejáró szerződését. Ebben a plusz egy évben Oguchi nem tart igényt fizetésre, ami példaértékű gesztus a részéről.”

A fizetés nélküli játék ugyan nem valósult meg, hiszen Onyewut a Milan 2011. július 1-én ingyen eladta a Sportingnek, de ettől függetlenül igazán tiszteletreméltó volt a játékos cselekedete.

Onyewu pályafutása során több, mint 300 klubmérkőzésen lépett pályára, emellett az amerikai válogatott mezét is magára húzhatta 67-szer.