Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Galata magabiztosan győzött és vezeti csoportját – videóval

A keddi játéknapon a BL-főtábla leggyengébbnek, ugyanakkor rendkívül kiegyensúlyozottnak tűnő csoportjában, a D-csoportban is kezdetét vették a küzdelmek, melyben az egyik csapat máris lépéselőnybe került a többiekkel szemben.

(Fotó: FC Schalke 04 Twitter)

Schalke 04 – Porto 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Embolo (64.) ill. Otavio (75. – 11-esből)

A Schalke és a Porto összecsapása szoros küzdelemben zajlott, 12 perc elteltével Naldo kezezését követően büntetőhöz jutott a portugál gárda, azonban Alex Telles gyengén helyezett kísérletét a jó irányba vetődő Fahrmann kapus védeni tudta. Összességében kiegyenlített mezőnyjáték mellett telt a mérkőzés, a második etapban a Porto idegenben is igyekezett uralni a játékot, de a 64. percben egy gyors ellentámadás végeztével mégis a gelsenkircheniek tudták megszerezni a vezetést, miután a tehetséges Breel Embolo fejezte be góllal az akciót. Tíz perccel később a játékvezető ismét Naldo ellen fújt be egy – ezúttal sokkal vitathatóbb – tizenegyest, melyet ezúttal Otavio értékesített biztos lábbal. Az utolsó negyedórán belül mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a győztes gól megszerzésére, azonban ez egyiküknek sem sikerült, így a két kék-fehér csapat megosztozott a pontokon.


Galatasaray – Lokomotiv Moszkva 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Rodrigues (9.), Derdiyok (67.), Inan (90+4. – büntetőből) ill.
Kiállítva: Ndiaye (87.) ill.

A csoport másik mérkőzését hatalmas lendülettel kezdte a vendéglátó Galata, a hazai publikum lelkes támogatását is élvező isztambuli gárda pedig már az első tíz percen belül megszerezte a vezetést a hétvégén a bajnokságban is duplázó Zöld-Foki szigeteki Garry Rodrigues remekül helyezett lövésével. A folytatásban is inkább a házigazda veszélyeztetett, nem egyszer közel jártak a második gól megszerzéséhez is, de a játékrész második felében már a Lokomotiv birtokolta többet a labdát, és néhány ígéretes lehetőségük is akadt. A szünetben a Galatasaray rendezni tudta a sorokat, és a felvonás derekánál Eren Derdiyok tökéletesen kivitelezett szabadrúgásával megduplázták előnyüket. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a végeredményt a hosszabbításban büntetőből a csereként beszálló Selcuk Inan állította be.

A D-csoport aktuális állása

Az október 3-i folytatásban Porto-Galatasaray és Lokomotiv Moszkva-Schalke 04 mérkőzéseket rendeznek.