Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kihagyja az El-meccset a Vidi kulcsjátékosa

Zajlik az élet a MOL Vidi FC-nél. Hétvégén a Puskás Akadémia elleni bajnoki második félidejében horrorisztikus sérülést szenvedett a csapat kapusa Kovácsik Ádám. A meccs után a két csapat játékosai összekülönböztek egymással, ezt is vizsgálja a szövetség. Míg tegnap este robbant a bomba Danko Lazovics távozhat és visszavonul.

Kérdéses, hogy Kovácsik mikor állhat újra a gólvonalra (ilnostrocalcio.taccs.hu)

Dr. Kovács Tibor a csapat orvosa nyilatkozott a klubhonlapnak Kovácsi állapotáról. Elmondta, hogy a kapus ugyan jobban van, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor tér vissza, így ki kell hagynia a csütörtöki BATE Boriszov elleni El-csoportmeccset is.

“Néhány nappal Ádám súlyos sérülése után a következőket tudom elmondani kapusunk állapotáról. Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, azonban az akut ellátást követően szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett. Ádám közérzete jó, azt pedig mindenképp kiemelném, hogy az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett. Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett el. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontroll-vizsgálatok. Összességében a nehezén, úgy gondolom, túl vagyunk. Egyelőre nem bocsátkoznék találgatásokba azt illetően, hogy mikor térhet vissza a pályára kapusunk, azonban szurkolóinkat folyamatosan tájékoztatni fogjuk Ádám állapotáról” – mondta a Dr. Kovács a molvidi.hu-nak.

A szombati meccs lefújása után a két klub játékosai összekülönböztek egymással, tegnap mi is megírtuk, hogy mit nyilatkozott az esetről Varga József és Anel Hadzic is. Mostanra már az is kiderült, hogy az MLSZ vizsgálja az ügyet, így minden bizonnyal súlyos következményei lesznek a balhénak. Az is elképzelhető, hogy jó pár játékos meccseket lesz kénytelen kihagyni.

Este pedig robbant a bomba, a csapat egyik legjobbja, a veretes játékosmúltra is visszatekintő Danko Lazovics távozhat a MOL Viditől, s minden bizonnyal befejezi pályafutását. Az időzítés azért is érdekes, mert jelenleg nincs átigazolási időszak, így nehéz lesz pótolni a sokszoros jugoszláv illetve szerb válogatott focistát.