Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Neymar nem színészkedik!”

A világbajnokság egyik fő beszédtémáját Neymar esései szolgáltatták a nagyközönségnek. A brazil zsenit oly sok támadás érte kissé talán eltúlzott mozdulatai miatt, hogy augusztusban kénytelen volt a francia köztévében egy fizetett hirdetést elhelyezni, melyben igyekezett magát áldozatnak beállítani. Jürgen Klopp ugyanakkor nem osztja a kritikusok véleményét.

A ma esti Liverpool-PSG BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Vörösök vezetőedzőjét, Jürgen Kloppot kérdezték a legtöbbünk által a színészkedéssel azonosított Neymarról, ám a német mester megvédte az ellenfél támadóját:

“Néztem a vb-meccseket, amelyeken (Neymar) állítólag túlreagált egyes szituációkat, de szerintem ez volt a normális reakció. Kemény belépőket kap, és szeretné megvédeni magát. Ezt teljességgel megértem. Ha az ellenfele sárga lapot kap, közelebb kerül a piroshoz. Okosan teszi, hogy így vigyáz magára.”

A világbajnokságon történtek okát is elkezdte fejtegetni:

“Ő egy fantasztikus játékos, nagyszerű futballista. A vb-n nem volt fit, de senki sem kérdezte meg tőle, hogy ‘Tudsz játszani?’. Jobban kellett vigyáznia magára, ennyi az egész. Nem hiszem, hogy ő olyan játékos, aki színészkedni szeretne, máskülönben nem jutott volna ilyen magas szintre.”

Végül kitért Neymar jelenlegi formájára is:

“Pihentették a hétvégén, így ellenünk száz százalékig friss lesz. Mindent elő fog húzni, ami a tarsolyában van, nekünk pedig hatástalanítanunk kell őt.”

Hogy a mai mérkőzésen a kemény belépőké, és azok viseléséé lesz-e a főszerep, nem tudhatjuk, ám szinte biztos, hogy Európa két legfelkapottabb támadóhármasa ezúttal is magas játékkal fogja szórakoztatni a futballvilágot.