Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Real nélkül Ronaldo, Ronaldo nélkül a Real – előzetes

A tegnap esti izgalmak után természetesen folytatódik a legnívósabb kupasorozat, a Bajnokok Ligája. Csemegézésre ma este is lesz lehetőségünk, hiszen ezúttal a Bayern München, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim, a Manchester City, a Real Madrid, a Juventus, és a Manchester United játékosai is belerúgnak a bőrbe.

Bajnokok Ligája – Csoportkör, 1. forduló

E csoport
Ajax – AEK Athén 18:55
Benfica – Bayern München 21:00

Talán objektíve kijelenthetjük, hogy az E-csoport mérkőzéseinek jelentős része mindössze arról lesz nevezetes, hogy Niko Kovac tétmérkőzésen próbálhatja ki az előző héten begyakorolt taktikai elemet. Bár a nyáron Daley Blinddel erősödő Ajaxot, és a portugál ezüstérmes Benficát sem érdemes leírnunk, a Bayern továbbra is komolyabb erőkből tevődik össze. Az első játéknapon a Vidit búcsúztató AEK az amszterdami együtteshez látogat, és igyekszik kapujától elvágni Huntelaarékat, míg a luzitánok az immáron négy sérülttel rendelkező bajorokkal játsszák le a csoport legszínvonalasabbnak ígérkező találkozóját.

F csoport
Shakhtar Donyeck – 1899 Hoffenheim 18:55 (TV: Spíler2)
Manchester City – Olympique Lyonnais 21:00

Julian Nagelsmann munkásságáról szinte csak szuperlatívuszokban lehet szót ejteni, a Hoffenheim történetének első BL-szereplése is bizonyítja ezt. Ahogy mondani szokták, könnyű ellenfél nincs a sorozatban, ám Szalaiék valószínűleg nem bánják, hogy a német stílusjegyekkel nehezen megbirkózó brazilokra építő Shakhtarnál vizitálnak először. A csoport esti mérkőzésén Guardiola rendkívül összeszokott Cityje invitálja stadionjába a Mariano Díaz eladása óta kissé körülményesen támadó Lyont.

G csoport
Real Madrid – Roma 21:00 (TV: M4 Sport)
Viktoria Plzen – CSZKA Moszvka 21:00 (TV: Spíler1)

Új éra veszi kezdetét a Real Madridnál: három sorozatban megnyert Bajnokok Ligája után méltóságteljesen hátralépnek, és megadják a lehetőséget a fiataloknak arra, hogy ők maguk is galaktikusokká váljanak. Vagy mégsem? Ma este közelebb kerülhetünk az igazsághoz! A masszívan védekező Roma elleni mérkőzés kitűnő állatorvosi lova lehet a Ronaldo nélkül rohamozó Realnak: szép eredmény esetén a tehetségekben rejlő potenciálra, kínos teljesítménynél pedig a portugál klasszis zsenialitásának hiányára következtethetünk. A csoport másik összecsapása komoly eséllyel indulhatna a forduló legérdektelenebb találkozója címért, ezért is komoly rejtély számunkra az, hogy miért éppen ezt tűzte műsorra a Spíler1, miközben a csak kevesek által elérhető Spíler2 közvetíti Szalaiék, és a Juventus meccsét is…

H csoport
Valencia – Juventus 21:00 (TV: Spíler2)
Young Boys – Manchester United 21:00

A másik spanyol-olasz rangadón szintén főszerepben lesz Cristiano Ronaldo, habár itt nem hiánya, hanem jelenléte adja majd a játék savát-borsát. Az élő legenda ugyan eleinte nem igazán illett bele Massimiliano Allegri hadrendjébe, a hétvégén viszont duplájával megmutatta, hogy még mindig a világ szigorúan vett élvonalát erősíti. A kérdés inkább az, hogy mi lesz így az eddig az Öreg Hölgy által pátyolgatott Paulo Dybalával, akit az argentin válogatottban Messi, a Juvéban pedig Ronaldo nem hagy érvényesülni. Láthatjuk még – illetve nem láthatjuk, mert ugyebár a Plzen sokkal érdekesebb – José Mourinho unitedos hattyúdalának svájci felvonását, melyen a tét nem kicsi: sokak szerint egy váratlan vereséggel már valóban a szakadék szélére sodorhatja magát az éles nyelvű portugál szakember…