Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Bombameglepetés! Saját otthonában égett le a City! – videóval

Szerda este a Bajnokok Ligája F csoportjában is megkezdődtek a küzdelmek, a papíron Manchester City mögött igencsak kiegyensúlyozottnak tűnő kvartettben azonban jócskán történtek meglepetések, még az egyértelmű favoritként számon tartott angol bajnok is megégett.

A Lyon egyáltalán nem kezdte megilletődötten a mérkőzést, és eleinte inkább ők vezettek akciókat, ám nagyjából az első negyedóra végeztével a City egyre inkább próbálta átvenni a kezdeményezést, különösen Sterling volt elemében a kapura lövési kísérleteket számítva. Az első játékrész derekánál egy saját térfélen való labdavesztés alaposan megbosszulta magát az angolok számára, hiszen Fekir elfutott a bal oldalon, középre adását pedig Delph elvétette, így a hosszú oldalon érkező 21 éves elefántcsontparti támadó Maxwell Cornet megszerezhette a vezetést az Olympique javára. Öt perc alatt válaszolhatott volna a Man City, azonban Sterling egy hajszállal a védők mögött tartózkodott, a játékvezető helyesen ítélt lest. Kisvártatva Delph veszélyesen megpattanó lövésénél Lopes kapusnak kellett komoly védést bemutatnia. A félidő hajrájában újfent a City nyomott, de Nabil Fekir labdát szerzett az ellenfél térfelén, Depay-jal való összjátékát követően pedig lendületből helyezett gyönyörűen Ederson kapujába, így a vendégek 2-0-s előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A szünet után a Manchester City igyekezett még inkább kapujához szegezni ellenfelét, de Gabriel Jesus ígéretes lövését leszámítva valódi gólhelyzetet nem nagyon tudtak felmutatni. Negyedóra elteltével az OL akár végleg eldönthette volna a mérkőzés sorsát: Depay ziccerben leadott kísérletébe Ederson bele tudott kapni, így a játékszer a kapufán kötött ki. Guardioláék nem vártak sokáig, és a második játékrész elején Sanét és Agüerót is becserélték az előre játék frissítése érdekében. A 67. percben megérkezett a szépítés: Sané megállíthatatlanul szlalomozott el a lyoni védők között, visszagurítását pedig Bernardo Silva lőtte a hosszúba. Pár perccel később ismét Sané kaparhatta ki volna a gesztenyét csapattársai számára, Agüero bombáját azonban Lopes kapus bravúrral kiszedte. Bár a hazaiak vérszemet kaptak a szépítést követően, egy vendég kontra alkalmával az első gólt szerző Cornet nagyon beforgatta Laporte-ot, és ő is közel járt a harmadik találathoz, de Ederson a helyén volt. Az utolsó percekben a szintén csereként beküldött Mahrez előtt maradt ki egy ordító lehetőség, míg Agüero helyzeténél Lopes hárított.

Manchestery City – Olympique Lyon 1-2 (0-2)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Bernando Silva (67.) ill. Cornet (26.), Fekir (43.)
Sárga lapok:
 Agüero (90+1.) ill. Fekir (77.)
Kiállítva: 
– ill. 

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – Gündogan (Sané 55.), Fernardinho, David Silva – Bernardo Silva, Gabriel Jesus (Agüero 63.), Sterling (Mahrez 76.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

Olympique Lyon: Lopes – Rafael (Dubois 76.), Marcelo, Denayer, Mendy – Cornet (Traoré 90+2.), Ndombele, Diop, Aouar – Fekir (Tousart 79.), Depay.  Vezetőedző: Bruno Genesio.


Sahtar Donyeck – Hoffenheim 2-2 (1-2)

Gólszerzők: Ismaily (27.), Maycon (81.) ill. Grillitsch (6.), Nordtveit (38.)

A csoport másik, kora esti mérkőzésén a története első Bajnokok Ligája-mérkőzését játszó Hoffenheim kétszer is vezetett, de végül döntetlenre végzett a tavaly nyolcaddöntős Sahtar csapatával szemben Harkovban. A Szalai Ádámmal a kezdőben felálló német gárda alig hat perc után vezetést szerzett: Bittencourt kiugratásából Florian Grillitsch elképesztő higgadtsággal emelt a kifutó kapus felett a hálóba. Az első félóra végéhez közeledve a fokozódó Sahtar-rohamok egyike alkalmával Ismaily egy elfutást követően estében, bal külsővel volt eredményes. Nem sokáig örülhetett a pályaválasztó, még a szünet előtt visszavette az előnyt a Hoffenheim: Pyatov kapus rosszul jött ki egy szögletnél, az őt megelőző Havard Nordtveit magabiztosan bólinthatott a kapuba. A Sahtar mezőnyfölénye sokáig meddőnek bizonyult, az utolsó negyedórára a vendégek Szalait lecserélték, az ukrán csapat pedig pályára küldte Maycont, aki hat perccel a becserélését követően egy életerős átlövéssel kiegyenlítette az eredményt.

 

A csoport aktuális állása

A 2. fordulóban Hoffenheim-Manchester City és Olympique Lyon-Sahtar Donyeck mérkőzéseket játszanak október 2-án.