Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: könnyed Bayern siker a Benfica otthonában – videóval

A labdarúgó Bajnokok Ligájában az E jelű kvartettben is útjára indult ma a labda. A 21:00-s találkozón a Bayern München vendégszerepelt a Benficánál, míg a 18:55-ös mérkőzésen az Ajax otthonába látogatott a mi magyarok által is jól ismert AEK Athén.

Lewandowskit ünnepelhették a társak. (kép: twitter.com)

1.félidő: A mérkőzést valamivel a portugálok kezdték aktívabban, de sokra nem mentek vele, hiszen a Bayern már az első helyzetét kihasználta a 10. percben. Renato Sanches adott jó labdát a szélen Ribérynek, aki kedvenc baloldali társát, Alabát választotta. Az osztrák válogatott remekül lőtte középre a játékszert Lewandowskinak, hogy a lengyel megszerezze a vezetést csapatának. A bekapott góltól egy kicsit megzavarodtak a hazaiak, de a félidő közepe táján már éledeztek, s Neuer kapust is próbára tették Slavio révén. Egalizálni azonban nem sikerült, sőt a 40. percben még majdhogynem a Bayern szerzett újabb gólt. Robben nagy lövésénél Vlachodimos kapus a helyén volt. A játékrész hajrájában inkább a Benfica uralta a játékot, de ezen kívül többet már nem tudtak mutatni, így 1-0-s bajor vezetéssel vonulhattak szünetre a felek.

Sanches beköszönt volt klubjának. (kép: twitter.com)

2.félidő: A fordulás után kicsit hasonlóképp alakultak a dolgok, mint az első félidőben. Ezúttal viszont egy perccel kevesebb kellett a Bayernnek, hogy gólt szerezzen. Az 54. minutumban a korábbi Benfica játékos, Reanto Sanches duplázta meg csapatának góljainak számát. A fiatal portugálnak egyébiránt ez volt az első gólja Bayern színekben tétmeccsen. Néhány perccel később a Benfica előtt adódott szépítési lehetőség, de a portugálok nem tudtak ezzel élni. A folytatásban a vendéglátók kísérletezgettek, de a szépítés nem akart összejönni nekik. A mérkőzés utolsó negyedére pedig kicsit el is fáradtak, így a Bayernnek nem okozott nehézséget kivédekezni az utolsó perceket.

Benfica – Bayern München 0-2 (0-1)
Helyszín: Luzi Stadion (Lisszabon, Portugália); Vezette: Antonia Mateu Lahoz
Gólszerzők: – ill. – Lewandowski (10.), Sanches (54.)
Sárga: Fejsa (22.), Jardel (39.) ill. Kimmich (18.), Hummels (52.)
Kiállítva: – ill. –

Benfica: Vlachodimos – Andre Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo – Fernandes (Zivkovic 75.), Fejsa, Pizzi (Silva 63.) – Salvio (Gabriel 62.), Seferovic, Cervi; Vezetőedző: Rui Vitoria

Bayern Munich: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martinez, Sanches – Robben, Rodriguez (Goretzka 79.), Ribery (Gnabry 62.) – Lewandowski; Vezetőedző: Niko Kovac

A csoport másik mérkőzésén a holland Ajax együttese látta vendégül a Mol Vidi FC-t a BL-től búcsúztató AEK Athént. A hazai együttes végig dominálta a mérkőzést, aminek az eredménye a második félidőben jött ki. A szünet után közvetlenül, a 46. percben az argentin válogatott Tagliafico köszönt be. A mérkőzés hajrájában pedig a csereként beállt – oly sokra tartott – van de Beek döntötte el végleg a mérkőzést. Az utolsó percben pedig az első találat jegyzője, Tagliafico a kegyelemdöfést is bevitte a görögöknek.

Ajax – AEK Athen 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Tagliafico (46., 90.), van de Beek (77.)

Az E csoport állása az első fordulót követően: