Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Pogba duplázott, simán győzött a Manchester United! – videóval

A Bajnokok Ligája mostani szezonjának nyitófordulójában a Manchester United idegenben hozta a kötelezőt, mely Pogba vezényletével győzött simán Svájcban!

Pogba remekelt Svájcban – kétszer is bevette a Young Boys kapuját, és adott egy gólpasszt! (forrás: twitter.com/ManUtd)

A svájci Young Boys a Manchester United vendéglátójaként kezdett volna be a BL mostani kiírásának 1. fordulójában, ám a 8. percben Hoarau fejelt mellé. A 14. percben már megmutatta magát Mourinho alakulata is, ám Pogba passza után Lukaku jócskán mellé lőtt. Két perccel ezután a túloldalon De Geának akadt dolga, és védte Camara léc alá tartó lövését! A 22. minutumban viszont a manchesteri klub állt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, ám Rashford a kapufát találta el! Hajtott azért a Young Boys is, és a berni gárda is majdnem betalált a 34. percben, amikor is Fassnacht távoli löketénél kellett résen lennie a vendégek spanyol hálóőrének. Egy perccel ezután Pogba labdájával Fred törhetett a hazaiak kapujára, ám a védelem végül tisztázott. De még ugyanebben, azaz a 35. minutumban Pogba elképesztően nagy góljával megszerezte az előnyt a Manchester United csapata (0-1)! A félidő vége felé, a 43. percben hazai részről Mbabu kezezett csapata tizenhatosán belül, majd tizenegyessel jöhetett a United! A labda mögé Pogba állt, aki megduplázta saját maga és csapata góljainak is a számát a 44. percben, így sima előnnyel mehettek pihenni a vendégcsapat tagjai (0-2)!

Az 55. percben a hazaiak szépíthetettek volna, ám Assale próbálkozása célt tévesztett. Ám hiába volt helyzete a svájci klubnak, újból a United talált be! A 66. minutumban Pogba egy asszisztot is kiosztott, amikor is Martial volt a befejező (0-3)! A mérkőzés hajrájában még Mata is feliratkozott volna az eredményjelzőre, de a spanyol próbálkozása mellé ment a 81. percben, majd a ráadásban betalált, de les miatt azt a gólját nem adták meg. Azonban így is nagyon simán nyert a Manchester United idegenben, amely ezzel hozta a kötelezőt Svájcban a BL-idény nyitányán. Eközben a kvartett másik meccsén a Juve úgy győzött, hogy Ronaldo igencsak korán piros lapot kapott!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 1. FORDULÓ • H-CSOPORT
Young Boys – Manchester United • 0-3 (0-2)
Helyszín: Stade de Suisse, Wandorf Bern. Vezette: Deniz Aytekin (német)
Gólszerzők: – , ill. Pogba (35; 43. – büntetőből), Martial (66.)
Sárga lapok: Assalé (82.), ill. Fred (49.)
Kiállítás:

Young Boys: von Ballmoos – Mbabu, Mohamed Aly Camara, von Bergen, Benito – Fassnacht (Ngamaleu, 65.), Sow (Aebischer, 59.), Sanogo, Sulejmani – Hoarau (Nsame, 75.), Assalé. Vezetőedző: Gerardo Seoane

Manchester United: de Gea – Dalot, Smallot, Lindelöf, Shaw – Fred (Fellaini, 69.), Matic, Pogba (Pereira, 75.) – Martial (Mata, 69.), Lukaku, Rashford. Vezetőedző: José Mourinho

A H-csoport állása az 1. fordulót követően