Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ronaldo kiállítása ellenére is győzött idegenben a Juve! – videóval

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának nyitófordulójában Cristiano Ronaldo a Juventus játékosaként kezdte meg csapatával a küzdelmeket. A torinói gárda idegenben hozta is a kötelezőt, ám a portugál klasszis időközben piros lapot kapott, így emberhátrányban győzött Spanyolország az olasz regnáló bajnok!

Pjanic két büntetőből szerzett góljával győzött Valenciában a Juve (forrás: twitter.com/juventusfc_en)

Cristiano Ronaldo immár a BL-ben is bemutatkozott Juventus játékosként, ugyanis a torinói klub is megkezdte szereplését a sorozat 2018/2019-es idényében, melynek 1. fordulójában a Valencia otthonában lépett pályára.

Az első komolyabb helyzetre a 11. percben került sor, amikor Mandzukic közeli próbálkozása ment fölé. A 17. minutumban villant Khedira is a vendégek részéről, de Bernardeschi passza után lőtt kevéssel fölé. A 21. minutumban is a Valencia kapuja előtt volt helyzet, s előbb Netonak Bernardeschi lövését, majd a kipattanót követően Matuidi próbálkozását blokkolta a védelem. A 29. percben pedig elképesztő dolog történt, ugyanis Cristiano Ronaldo a Juventusos BL-debütálása alkalmával piros lapot kapott! A portugál klasszis Murilloval szemben dulakodott, és idő előtt hagyhatta el a pályát! Ráadásul legalább két meccses eltiltásra is számíthat Ronaldo! Ezt követően villant a Valencia is, de Batshuayi löketét védte Szczesny a 39. minutumban. A félidő végéhez közeledve kis híján előnybe került a Juve, de Cancelo a 43. percben a kapufát találta el! Majd még ugyanebben a percben Parejo szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a vendég alakulat! A labda mögé Pjanic állt, aki a 45. percben értékesítette is a büntetőt, így az első félidőt az emberhátrányban, Ronaldo nélkül játszó Juve nyerte (0-1)!

A folytatásban folytatódtak azok az események, melyekkel véget ért az első játékrész, ugyanis újabb tizenegyeshez jutott a Juventus, csak ezúttal, az 50. percben Murillo volt a szabálytalan. Ám az nem változott, hogy ki végzi el a büntetőt, Pjanic pedig ezúttal is eredményes tudott lenni, így megduplázta csapata és saját góljai számát is (0-2)! Innentől kezdve pedig már nem számított az, hogy a Valencia lefocizta a második félidőben a Juvét, és hiába a sok hazai helyzet, kapura nem volt túl veszélyes a hispán gárda, amely még csak szépíteni sem tudott hosszú időt eltöltve sem emberelőnyben. Igaz, a hosszúra nyúlt mérkőzés 97. percében büntetőt végezhetett el a Valencia, ugyanis két minitummal korábban, Ruganit látta szabálytalannak Felix Brych játékvezető. A labda mögé Parejo állt, ám lövését védte Szczesny, ezzel pedig eldőlt, hogy a Juve lennulázta a Valenciát! Így tehát a Juventus BL-nyitánya jól sikerült, ám Ronaldóé kevésbé a torinóiak játékosaként. A csoport másik meccsén a Manchester United is idegenben győzött, könnyedén.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 1. FORDULÓ • H-CSOPORT
Valencia – Juventus • 0-2 (0-1)
Helyszín: Estadio Mestalla, Valencia. Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: – , ill. Pjanic (45., 51. – mindkettőt büntetőből)
Sárga lapok: Parejo (43.), Murillo (50.), Vezo (54.), ill. Alex Sandro (59.), Szczesny (81.), Rugani (90+6.)
Kiállítás: – , ill. Cristiano Ronaldo (29.)

Valencia: Neto – Vezo (Cheryshev, 57.), Gabriel, Murillo, Gaya – Soler, Pajero, Wass, Guedes (Mina, 70.) – Rodrigo, Batshuayi (Gameiro, 70.). Vezetőedző: Marcelino García Toral

Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira (Emre Can, 23.), Pjanic (Douglas Costa, 66., Rugani, 89.), Matuidi – Bernardeschi, Mandzukic, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A H-csoport állása az 1. fordulót követően