Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani: “Megnézném én az angol csapatokat a Ligue 1-ban…”

A Paris Saint-Germain bár okosan játszott, végül alulmaradt a csupaszív Liverpoollal szemben az Anfield Roadon, így máris lépéshátrányba kerültek a csoportelsőségért folytatott küzdelemben a Bajnokok Ligája C-csoportjában. A francia klub játékosait bár egytől egyig csalódottság jellemezte, igencsak különbözőképpen láttak a csoportkör csúcsrangadóját.

Az angol újságírók Cavanit a Ligue 1 és a Premier League közti különbségekről, illetve azok mérkőzést befolyásoló erejéről kérdezték:

“Szerintem normális dolog, hogy kikaptunk, a Liverpool jelenleg a világ egyik legjobb csapata. Egy ilyen meccsen egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Megnézném én az angol csapatokat a Ligue 1-ban, hogy hogyan teljesítenének. Ennek semmi köze a Ligue 1 színvonalához, és nem is kritizálnám a francia bajnokságot. Franciaország a világbajnok, és a válogatott jelentős része a Ligue 1-ban játszik.”

A gólszerző Thomas Meunier már egy fokkal megfontoltabban beszélt a klubok közti különbségről:

“A Liverpool példáját kellene követnünk: egyszerűen játszanak, gyorsan, és rengeteg intenzív letámadást mutatnak be. Hullámokban jönnek, sosem állnak meg, és sarokba szorítják az ellenfelet. A mi kvalitásainkkal uralhatnánk a játékot, mindenünk megvan hozzá.”

A csapatkapitány, Thiago Silva a koncentráció hiányára hívta fel a figyelmet:

“Megszenvedtünk az első félidőben, de megvolt bennünk a spiritusz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Büszke vagyok a csapatomra. A legmagasabb színvonalon játszottunk, ahol folyamatosan koncentrálni kell. A futball ma megbüntetett bennünket, de nyugodtnak kell maradnunk, és folytatni a munkát. Ezen a mérkőzésen nem játszottunk annyira, hosszú labdákkal próbálkoztunk, mert a Liverpool nyomást helyezett ránk, így nem volt lehetőségünk mindig pontosan megjátszani Neymart, Cavanit vagy Mbappét. Maga a játék kiegyensúlyozott volt, de nem volt eléggé koncentráltak. Nem kaphatunk legközelebb ilyen gólokat.”

Az újságírók által értelmetlennek tűnő cselei miatt elővett Neymart viszont védelmébe fogadta:

“Megpróbálta úgy segíteni a csapatot, ahogy az edző kérte tőle. De persze ti csak a hibát keresitek benne. Mindannyian hibásak vagyunk.”

Végezetül néhány bizakodó gondolat Adrien Rabiot-tól:

“Természetesen csalódottak vagyunk, de láthattunk sok pozitívumot. Annak ellenére, hogy vesztettünk, a középpályán például jók voltunk, ahol nem mindenki a kedvenc posztján játszott (Di María eredetileg támadó, Marquinhos eredetileg védő – a szerk.). Szerintem mindenki megérdemli a gratulációt. Visszajöttünk 2-2-re, nagyon jó, intenzív második félidőt játszottunk, aztán sajnos kaptunk egy gólt, pedig jól védekeztünk addig a pontig.”