Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Real-show, United henger és City blama! – íme az eredmények

Kedden a Napoli, szerdán pedig a Manchester City blamázott nagyot a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Gólokban ezúttal sem volt hiány, a címvédő Real Madrid könnyedén nyert, ahogyan a Manchester United, és a Bayern  München is. 

E-csoport

Benfica – Bayern München 0-2 (0-1)
G: – ill. Lewandowski (10.), Sanches (54.)

Ajax – AEK Athén 3-0 (0-0)
G: Tagliafico (46., 90.), van de Beek (77.), ill.

A Mol Vidit kiejtő AEK Athén nem tudta megváltani a világot, és sima vereséget szenvedett Hollandiában, míg a csoport másik meccsén a német bajnok Bayern München félgőzzel is könnyedén múlta felül a Benficát. Kér papírforma eredménnyel rajtolt tehát az ‘E’ jelű kvartett.

F-csoport

Manchestery City – Olympique Lyon 1-2 (0-2)
G: Bernando Silva (67.), ill. Cornet (26.), Fekir (43.)

Sahtar Donyeck – Hoffenheim 2-2 (1-2)
G: Ismaily (27.), Maycon (81.), ill. Grillitsch (6.), Nordtveit (38.)

A játéknap legnagyobb meglepetését a Lyon szolgáltatta, mely idegenben győzte le a végső győzelemre is esélyesnek tartott, a Premier League-ben még veretlen Manchester City-t. Szalai Ádám kezdőként játszott 75 percet a Hoffenheimben, mely kétszer is vezetett idegenben, de végül nem tudott nyerni idegenben.

G-csoport

Real Madrid – AS Roma 3-0 (1-0)
G: Isco (45.), Bale (58.), Mariano (90+2.), ill.

Viktoria Plzeň – CSKA Moszkva 2-2 (2-0)
G: Krmenčík (29., 41.), ill. Chalov (49.), Vlasic (90+5.)

Ronaldo nélkül is gálázott a címvédő, Isco és Bale is beköszönt, s hasonlóan tett az új hetes Mariano is. Romában érik az edzőváltás, de persze mit is vártak egy csapatnyi távozó, és érkező után. A kvartett másik meccsén a Plzen 2:0-ra ment orosz riválisával szemben, mely végül egalizálni tudott a ráadás ráadásában.

H-csoport

Young Boys – Manchester United  0-3 (0-2)
G: – ill. Pogba (35, 43.-büntető), Martial (66.)

Valencia – Juventus 0-2 (0-1)
G: – ill. Pjanic (45., 51.-mindkettőt büntető)

Nem csak Rómában, Valenciában is körvonalazódik az edzőváltás. A denevérek annak ellenére kaptak ki hazai pályán, hogy Ronaldo a 29. percben a kiállítás sorsára jutott. A Juventus győzelméről Pjanic gondoskodott, kétszer is büntetőből volt eredményes. Svájcban Pogba villogott, a Manchester United vaj sima győzelmet aratott.

A csoportok állása