Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-rekordot döntött a Manchester City

Vereség hazai környezetben a Lyon ellen, miközben Pep Guardiola csapata a Manchester City sokak szerint a Bajnokok Ligája idei kiírásának egyik fő favoritja. A rossz rajt csak egy dolog, ahogyan az is, hogy ezzel egy negatív rekordot is megdöntött a spanyol tréner csapata, avagy a City játékosai lassan már csak emlékezetből idéthetik fel, milyen dolog meccset nyerni a legrangosabb sorozatban.

Soha, egyetlen angol klub sem kapott ki egymást követő négy Bajnokok Ligája mérkőzésen. Nos, a Manchester City-nek, ez sikerült szerda este, ugyanis a Lyon elleni volt zsinórban a negyedik zakó. Pep Guardiola a lelátón, míg érdekes módon Agüero, Kompany, és Sane is csak a cserepadon kapott helyet a franciák elleni vesztes meccsen.

Emlékezhetünk rá, hogy tavaly a negyeddöntőben a Liverpool győzte le oda-vissza (2:1 és 3:0) az “égszínkékeket”, előtte pedig a nyolcaddöntő visszavágóján, egy sima 4:0-ás elő meccs után szintén az Etihadban tudott 2:1-re győzedelmeskedni a svájci Basel. Így áll össze a négy vereség, melyből hármat ráadásul hazai környezetben szenvedett el a City…

 Manchester City – FC Basel 1:2
 Liverpool – Manchester City 3:0
 Manchester City –Liverpool 1:2
 Manchester City –Lyon 1:2