Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Matthaus szerint nemcsak a Bayern esélyes

A korábbi német válogatott futballista – később a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya –, Lothar Matthaus kifejtette véleményét a Bundesliga idei bajnoki esélyeit illetően. 

Az 1990-ben világbajnokságot nyerő egykori játékos úgy gondolja, hogy a Salátástálért zajló küzdelem kiélezett lesz a mostani szezonban, szerinte a Borussia Dortmund és a Wolfsburg is közel kerülhet a bajorokhoz.

A Bayern az előző idényben magabiztos előnyre tett szert, 84 ponttal lettek bajnokok, míg a második helyen végző Schalke csupán 63 pontot gyűjtött. Mindezek ellenére, Matthaus reálisnak látja, hogy a tavalyi negyedik helyezett sárga-feketék és az osztályozón bennmaradó Farkasok képesek megszorongatni Niko Kovac fiait. A Wolfsburg az elmúlt nyáron hét játékost is igazolt, Matthaus szerint ezek a labdarúgók igazi minőséget képviselnek.

„A legnagyszerűbb csapatok is sikeres és olykor sikertelen korszakokon mennek keresztül. A Bayern rengeteg sikert ért el Jupp Heynckes, Pep Guardiola és Carlo Ancelotti irányítása alatt. Niko Kovac érkezésével átmenetben vannak, érdekes lesz megfigyelni, hogy képesek-e megvédeni ezúttal is a címüket” – nyilatkozta a goal.com újságíróinak az 57 esztendős Matthaus.

„A jelenlegi szezonban kiváló fiatal tehetségek is képviselik a Bayernt. Talán a legjobb példa erre Leon Goretzka érkezése, aki Arturo Vidalt pótolja. Az első fordulók alapján a müncheniek stratégiája működni látszik, vezetik is a bajnokságot. Az új alapokon álló BVB és a feltörekvő VfL Wolfsburg azonban ott lesznek a Bayern sarkában, akik most nem vehetnek vissza a tempójukból.”

A bőrnadrágosok mindhárom mérkőzésüket megnyerték eddig, következő ellenfelük a Schalke lesz szombaton. A Dortmund és a Wolfsburg számlájára két győzelem mellett becsúszott egy döntetlen is.