Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: csúnyán kikapott a Fenerbahce Zágrábban

A labdarúgó Európa ligában az este folyamán óriási dömping volt, hiszen sok-sok érdekes csoportmeccset rendeztek az első körben. A C és D jelű kvartettekben meglepetések is akadtak.

Volt válasza a dánoknak az orosz gólra. 

A C-csoportban a dán Köbenhavn otthonába látogatott az orosz Zenit együttese. Az első félidő viszonylag kiegyenlített játékot hozott szinte minden téren, így sokáig nem is mozdultak el a csapatok a 0-0-ról. A játékrész hajrájában a szlovák válogatott Robert Mak kapott remek labdát a leshatáron, amit a támadó ki is használt. A félidőben csereként pályára lépett Claudio Marchisio is a Zenitben, de az újabb gól nem az oroszokhoz fűződik. A 67. percben a hazaiak a ciprusi Sotiriu révén egalizáltak. A győzelmet viszont egyik gárdának sem sikerült megszereznie, így 1-1 ponttal rajtoltak sorozatban.

Köbenhavn – Zenit 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sotiriu (67.) ill. Mak (44.)

A kvartett másik találkozóján a francia Bordeaux a cseh fővárosba, a Slavia Prágához utazott. A vendégek az első félidőben nagyon halovány játékot mutattak, míg a hazaiak lelkesen próbálkoztak. Ennek a 35. percben lett eredménye, mikor is a cseh Zmrhal bombázott Costil kapujába. A második félidőben szintén a csehek voltak aktívabbak, de újabb gólt már nem jegyeztek. Viszont ezt aligha bánják, hiszen egy nevesebb és jobb erőkből álló ellenfél ellen rajtoltak győzelemmel.

Slavia Prága – Bordeaux 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Zmrhal (35.) ill. –

A D jelű négyesben egy igazán jónak hangzó találkozóval indult a csoportkör. A horvát Dinamo Zágrábhoz a török Fenerbahce látogatott el egy remek randevúra. A hazaiak rendesen elkapták a fonalat az első félidőben, hiszen a 16. percben egy kis-szöglet utáni kavarodást zárt le Sunjic egy erőteljes lövéssel. Bő 10 perccel később – a korábban a Galatasarayban is megforduló – Hajrovic duplázta meg az előnyt egy kiváló akció után. A félidőben tehát némi meglepetésre simán vereségre állt a Fener. A fordulást követően azonban korán szépíteni tudtak Neustadter révén, de ez lényegében semmit sem ért. Ugyanis az 57. percben újra jött Hajrovic, kihasználva a török védelmi zárlatot. Ez a zárlat kis idő múltán újra beütött, mivel a 60. minutumban megint csak kapitulált a vendég védelem. Ezúttal Olmo volt eredményes. Az utolsó fél órában újabb gól már nem született, így Phillip Cocu csapat egy nagyon nagy veressél mehet haza a horvát fővárosból.

Dinamo Zágráb – Fenerbahce 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Sunjic (16.), Hajrovic (27., 57.), Olmo (60.) ill. Neustadter (47.)

A csoport másik találkozóján a belga Anderlecht vendégeskedett a szlovák Trnava otthonában. A két együttes első félideje nem marad nagyon emlékezetes, hiszen egyszer sem találtak kaput a felek, anélkül pedig, mint tudjuk, igen nehezen születik gól. A fordulás után sem sokat változott a játék képe. A hazaiak szorgosan gyűjtötték a sárgalapokat, míg az ellenfél birtokolta a labdát. Azonban a 79. percben megtört a jég és végre gólt láthatott a publikum. Egy kapu felé csavarodó szöglet után Oravec volt eredményes fejjel, amivel a három pont sorsát is eldöntötte.

Trnava – Anderlecht 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Oravec (79.) ill. –