Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: magabiztosan nyert a Lazio, ikszelt a Villarreal

Francia-német rangadó is színesítette a kora esti palettát az Európa-ligában, de pályán volt a Lazio és a Villarreal is.

G. csoport

Könnyedén kezdte az európai kupaszereplését a Rapid Wien, amelyben Szántó Tamás sérülés miatt nem szerepelhetett. Persze az osztrákok a moszkvaiak ellen az első negyvenöt percben nem találták a masszív védekezés ellenszerét. Pedig a lehetőségek megvoltak, sőt, egy ziccert is kihagyott a zöld-fehér alakulat Murg révén. Fordulás után gyorsan előnybe kerültek a bécsiek: Muldur ugrott a legmagasabbra egy szögletet követően. Mintegy húsz perccel később el is döntötte a találkozót a zöld-fehér alakulat Murg lövésével.

Rapid Wien – Spartak Moszkva 2-0
G.: Muldur (50.), Murg (68.)

Hiába került kétszer is előnybe a spanyol gárda, megosztozott meg a pontokon a Villarreal és a Rangers. Pedig a spanyolok álomkezdéssel indítottak: Carlos Bacca már az első percben megszerezte a vezető gólt a „Sárga tengeralattjárónak”. Ezt előbb a második félidő derekánál Arfield egalizált, sokáig nem örülhetett azonban a Rangers. Moreno két perccel később ismét a hispánokat hozta előnybe, negyedórával a vége előtt Kyle Lafferty viszont ismételten a skótokat hozta közelebb.

Villarreal – Rangers 2-2
G.: Bacca (1.), Moreno (69.) ill. Arfield (67.), Lafferty (76.)

H. csoport

Vereséggel mutatkozott be a Marseille, amely a hétvégi magabiztos bajnoki siker után a Frankfurt ellen kezdte szereplését, ami annak tükrében némileg meglepő, hogy a franciák a harmadik percben megszerezték a vezetést, hogy aztán Adil Ramit négy perccel később le kelljen cserélni. A védőt Luiz Gustavo váltotta. A folytatásban is jobban futballozott a gall gárda, de a lehetőségeket a második félidőben jobban használta ki a német társaság, annak ellenére is, hogy Willems kiállítása miatt emberhátrányba került a germán együttes. Mégis sikerült megnyernie az összecsapást. A hajrában Jovic a hosszú felsőbe lőtte a győztes gólt.

Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt 1-2
G.: Ocampos (3.) ill. Torro (52.), Jovic (89.)
K.: Willems (59.)

A csoport másik összecsapásán a Lazio hozta a kötelezőt, az Apollon csak a hajrában tudott nyomást helyezni az olaszok kapujára, eddigre azonban eldőlt az összecsapás. Előbb negyedóra elteltével Alberto, majd a második félidő hajrájára fordulva Immobile talált be. Ez utóbbira válaszolt Zelaya a rendes játékidő utolsó percében.

Lazio – Apollon Limasszol 2-1
G.: L. Alberto (14.), Immobile (84., 11-esből) ill. Zelaya (88.)