Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: parádés meccsen, kétgólos hátrányból győzött a Leverkusen! – videóval

Két igencsak fordulatos mérkőzésen alkotott nagyot az Európa-liga nyitányán a Leverkusen, és a szintén némety Gulácsit foglalkoztató Leipzig is, ám míg előbbi kétgólos hátrányból győzött, utóbbi ugyancsak ötgólos meccsen, de kikapott a Salzburgtól. Mindeközben a Celtic kiszenvedte a győzelmet, és a Zürich egy góllal győzött.

A Leverkusen játékosai óriási sikert arattak azzal, hogy ketgolos hátrányból tudtak győzni! (forrás: twitter.com/bayer04fussball)

A Bundesligában szereplő gyógyszergyári Bayer Leverkusen az Európa-liga 2018/2019-es szezonját idegenben, a Vidi által a BL-selejtezőből búcsúztatott bolgár Ludogorets Razgrad otthonában kezdte meg.

Elég hamar jött a hidegzuhany a vendégek számára, ugyanis a 8. percben a román Keserü szabadrúgásból lőtt góljával került előnybe a Ludogorets (1-0)! Ha pedig ez nem lett volna elég, a 31. minutumban Wanderson passzát követően Marcelinho duplázta meg a hazaiak előnyét (2-0)! Viszont jött a szépítés még a 38. minutumban, amely Havertz nevéhez fűződött (2-1)!

A fordulást követően viszont fordult a kocka is. A 63. percben Thelin közelről egyenlített (2-2), majd nem sokkal később, a 69. minutumban Havertz duplázott, aki Kohr passzát váltotta gólra, így kétgólos hátrányból fordított a Leverkusen (2-3)! A 76. percben jöhetett volna az újabb dráma, de hazai részről Nedyalkov fejese után a labda a kapufán csattant! Három perccel ezután Thelin kétgólosra növelhette volna a vendégek előnyét, de a hazai kapusa, Renan nagyot mentett. Ennek ellenére emlékezetes mérkőzésen, kétgólos hátrányt ledolgozva győzött a Leverkusen!

UEFA EURÓPA-LIGA, 1. FORDULÓ • A-CSOPORT
Ludogorets Razgrad – Bayer Leverkusen • 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Keserü (8.), Marcelinho (31.), ill. Havertz (38., 69.), Thelin (63.)

A kvartett másik meccsén az AEK Larnaca otthonában a svájci FC Zürich vendégeskedett, és győzött egy góllal. A vendég együttes egy büntetővel tudott nyerni, melyet a 61. percben Kololli értékesített. A találkozó hajrájában emberhátrányba került a zürichi gárda, amikor is Modou megkapta második sárga lapját, de ez már lényegi dolgokat nem befolyásolt ezen a mérkőzésen. A Zürich azért is gyűjtött be nagy skalpot ezzel a sikerével, mert ciprusi ellenfele 13 veretlen meccset követően kapott ki!

AEK Larnaca – FC Zürich • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Kololli (61. – büntetőből)
Kiállítás: – , ill. Modou (84.)

Az A-csoport állása az 1. fordulót követően


Hiába jött vissza kétgólos hátrányt is ledolgozva a meccsbe a fehérmezes Leipzig, a meccs végén a Salzburg játékosai örülhettek (forrás: twitter.com/DieRotenBullen)

A B-csoportban egy szintén német együttes, a Gulácsi Pétert is a soraiban tudó – ám kezdőben nem bevető – Leipzig együttese játszott parádés, ötgólos meccset ligabeli riválisához, a Leverkusenhez hasonlóan, méghozzá az osztrák Salzburg vendéglátójaként.

A vendégek gyors egymásutánban találtak be a mérkőzés első félidejének feléhez közeledve! Előbb, a 20. minutumban Dabbur a kipattanót fejelte a kapuba (0-1), majd két perccel ezután Ulmer passza után Haidara növelte a salzburgiak előnyét (0-2)! Az első félidőben több gól nem született, viszont a vendégek magabiztosak lehettek, nekik állt a zászló.

A fordulást követően Dabbur kis híján megduplázta góljai számát, ám lövése az 56. percben a kapufán csattant! A 70. percben azonban hazai részről egy hibát követően jött a szépítés, mely Laimer nevéhez fűződött (1-2)! Majd a hajrában jött az egyenlítés is! A 82. percben Kampl beadását követően Poulsen fejese landolt a vendégek kapujában (2-2)! Ezzel viszont még nem volt vége a fordulatoknak! A 89. percben Gulbrandsen megszerezte a Salzburg harmadik, győzelmet érő találatát is (2-3)!

UEFA EURÓPA-LIGA, 1. FORDULÓ • B-CSOPORT
RB Leipzig – Salzburg • 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Laimer (70.), Poulsen (82.), ill. Dabbur (20.), Haidara (22.), Gulbrandsen (89.)

A csoport másik mérkőzésén a skót Celtic vendége a norvég Rosenborg együttese volt. A találkozó esélyese a hazai gárda volt, de nem ment könnyen a három pont begyűjtése. A minden tekintetben végig fölényben futballozó hazai zöld-fehérek végül Griffiths 88. percben szerzett fejesgóljával győztek!

Celtic – Rosenborg • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Griffiths (88.), ill.

A B-csoport állása az 1. fordulót követően