Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Willian vezetésével hozta a kötelezőt a Chelsea

Megkezdődött az Európa-liga csoportköre a J-, illetve a K-jelű kvartettekben – főszerepben többek között a Mol Vidivel, a Chelsea-vel, vagy Kleinheislerékkel.

Kép: UEFA

Természetesen a Chelsea került reflektorfénybe az első körben: a sárga mezes londoniak Görögországba, a PAOK otthonába látogattak és elég nehezen ment ott nekik a játék. Habár már a 7. percben sikerült előnybe kerülniük Willian révén, a korai gól nem vezetett gálameccshez. A hazaiak leparkolták a jó öreg buszt a kapujuk elé – ezt a taktikát a Chelsea-játékosoknak nem kell bemutatni – és úgy döntöttek, jó lesz ez az eredmény számukra. Az elég egyoldalú meccsen óriási vendég mezőnyfölény volt megfigyelhető, lövésük is akadt bőven, ám több találat már nem jött. Szűk 1-0-al, de megvan Sarri első győzelme az európai kupaporondon a Chelsea-vel. A csoport másik meccsén a BATE 2-0-ra győzött a Groupama Arénában, nagyon hatékony játékkal. Lényegében csak apró momentumaik voltak csupán, de szinte minden fehérvári hibát ki tudtak használni, így megérdemelten nyertek.

A K-csoportban kiélezett küzdelem folyt a pontokért. A francia Rennes például már fél óra után vezetett, majd a Jablonec játékosa, Travnik egyenlített a második félidőben. A mindent eldöntő gól aztán a 90. percben esett: Hatem Ben Arfa büntetőből szerezte vissza a vezetést és így be is húzták a meccset a hazaiak. A Dinamo Kijev és az Astana is nagyon hasonló forgatókönyvet követett. A Dinamo került előnybe, majd jött a kazah egyenlítés, az első félidő hosszabbításában pedig ismét az ukránok örülhettek. Itt azonban még nem volt vége: a 95. percben ugyanis Murtazayev talált be, így pedig el tudott csenni az Astana egy pontot Kijevből. Kádár és Kleinheisler egyaránt végigjátszották a mérkőzést.

K-csoport

Dinamo Kijev – Astana 2-2
G.: Tsygankov (11.), Anicic (21.), Garmash (45+2.), Murtazayev (95.)

Rennes – Jablonec 2-1
G.: Sarr (31.), Travnik (54.), Ben Arfa (90. – büntető)

L-csoport

Mol Vidi FC – BATE Borisov 0-2
G.: Tuominen (27.), Filipenko (85.)

PAOK – Chelsea 0-1
G.: Willian (7.)