Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

75 évesen irányíthat a katari vb-n a “Tanár”

Betegsége sem állítja meg a dél-amerikai szövetségi kapitányt abban, hogy ő legyen a világbajnokságok történetének legidősebb trénere. Az uruguayi válogatottnál az El Maestro becenévre hallgató szakember, Oscar Tabarez 2022 nyaráig szerződést hosszabbított.

A jelenleg 71 esztendős Tabarez korábban négy világbajnokságon is részt vett Uruguay nemzeti csapatának kispadján – ebből háromszor a kieséses szakaszba jutottak, Dél-Afrikában a negyedik helyen végeztek. 2011-ben a Celeste a dél-amerikai kontinenstornát, a Copa Americát is megnyerte a hazájában rendkívül nagy tisztelettel és tekintéllyel bíró kapitány vezetésével.

Tabarez segítői szintén maradnak, 2006 óta Celso Otero, Mario Rebollo és Jose Herrera az edzői stáb állandó tagjai. Az uruguayi mester évek óta betegséggel küszködik, neuropátia miatt a járás is nehézkes számára. Uruguay az oroszországi világeseményen a későbbi győztes Franciaország ellen búcsúzott a negyeddöntőben. A következő, számukra fontos torna a Copa America lesz jövő nyáron.