Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol sztárcsapatok vadásznak Dárdaiék középpályására

A legfrissebb hírek szerint Dárdai Pál egyik legújabb felfedezettje már nem sokáig boldogíthatja a Hertha BSC szurkolóit. Állítólag a 19 esztendős, de már U21-es válogatott Arne Maiert az Arsenal és a Manchester United is kinézte magának.

Arne Maier kilenc éves korától a Hertha kötelékében pallérozódik, és neve folyamatosan ott volt és van is a köztudatban, ugyanis végig járta a német utánpótlás válogatottakat is. A tehetséges középpályás elsősorban szűrő és védekező feladatokat lát el a leghatékonyabban, de a pálya közepén elég sok potenciál van benne a „Xavi-poszton” is.

Maier 2017-ben kapott profi szerződést a Herthatól, és mostanra már a kezdőcsapatba játszotta be magát Dárda Pál vezetőedzőnél. A német fiatal ára pedig immár 7,5 millió eurónál tart a transfermarkt.de mértékadó becslése szerint, miközben egy éve még csak alig 200 ezret ért.

A Sport Bild szerint Maier már idén nyáron is keresték külföldi klubok, ám jelenlegi szerződése már idén februárban meghosszabbításra került, egészen 2022-ig, és egy esetleges érdeklődőnek ebből kellene kivásárolnia a középpályást.

Mindazonáltal tehetsége és tudása meglehetősen kiforratlannak tűnhet egy Arsenal vagy Manchester United szintjéhez képest, viszont kár lenne kispadon, vagy a lelátón tartogatni egy topcsapatban, miközben a fejlődéséhez komoly játékpercre lenne szüksége. Ez utóbbit pedig garantáltan meg fogja kapni a korábbi magyar szövetségi kapitánytól Berlinben.