Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a pocsékul rajtoló Schalke otthonába látogat a Bayern – előzetes

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga hétközi rajtja után a hétvégén a bajnokságoké lesz a főszerep. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) immáron a 4. forduló kerül megrendezésre, amelyben több igazán érdekfeszítő találkozót is rendeznek.

Bundesliga, 4. forduló

PÉNTEK
09.21. 20:30 Vfb Stuttgart – Fortuna Düsseldorf (Tv: Sport1)

A Vfb Stuttgart az előző fordulóban a Freiburg ellen játszott egy parádés 3:3-as döntetlent, ami Tayfun Korkut csapatának az első pontját jelentette a 2018/19-es szezonban. Ellenfelük a másodosztályból feljutó Düsseldorf lesz, amely a 3. körben a Szalai Ádámmal felálló Hoffenheimet győzte le hazai pályán. A hazaiaknak tehát nem lesz könnyű dolguk, hiszen a vendég együttes úgy néz ki, hogy mindjárt az elején felvette az élvonal ritmusát.

SZOMBAT
09.22. 15:30 Augsburg – Werder Bremen
09.22. 15:30 Hertha – Mönchegladbach
09.22. 15:30 Hoffenheim – Borussia Dortmund (Tv: Sport 1)
09.22. 15:30 Nürnberg – Hannover
09.22. 15:30 Wolfsburg – Freiburg
09.22. 18:30 Schalke – Bayern München (Tv: Sport 2)

Szombaton a tradícióknak híven hat mérkőzés is megrendezésre kerül, amelyből kettőt a magyar Sport Tv is a képernyőjére tűz. Élőben láthatjuk a Hoffenheim és a Dortmund összecsapását, amelyben remélhetőleg majd főszerepet játszik hazai oldalon a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám is. A két együttes egyébiránt érdekelt volt a BL hétközi nyitányán is. A Hoffenheim az ukrán Shakhtar otthonában ikszelt, míg a Dortmund a belga Brugge vendégeként aratott győzelmet. Ugyan képernyőre nem kerül hazánkban, de Dárdai Pál csapata, a Hertha is kemény mérkőzésre számíthat, hiszen a berlini olimpiai-stadionban a Mönchengladbach gárdáját fogadják majd. A két klub egyaránt remekül rajtolt, hiszen még veretlenek a bajnokságban, így vélhetően jó meccset fognak majd összehozni.

Vajon a Schalke ellen is szárnyalnak majd Robbenék? 

A nap slágermeccse azonban egyértelműen a Schalke – Bayern összecsapás lesz. A „Kékek” borzasztóan kezdték a bajnokságot, ugyanis három forduló alatt még nem szereztek pontot, s ami fájóbb, hogy a játékuk sem az igazi. Ellenben a Bayernnél minden az ellenkezőjét mutatja. Niko Kovac együttese magabiztosan tudta le az első három mérkőzést, s ha a Schalke nem kapja össze magát, akkor itt sem nagyon izgulniuk a bajor szimpatizánsoknak. A meccsel kapcsolatban megjegyzendő, hogy a rotálásnak nagy szerepe lehet mindkét oldalon, ugyanis a Schalke és a Bayern is megkezdte az idei BL szereplését a hét közben. A gelsenkircheniek a Veltins Arénában játszottak 1:1-es döntetlent a Porto ellen, míg a Bayern idegenben, a Benfica otthonában győzött 2:0-ra könnyedén.

VASÁRNAP
09.23. 15:30 Leverkusen – Mainz (Tv: Sport 2)
09:23. 18:00 Frankfurt – Leipzig (Tv: Sport 2)

Vasárnap két mérkőzéssel zárul a 4. forduló programja. Délután a pont nélkül álló és nagyon visszafogott futballt mutató Leverkusen otthonába látogat a szezon remekül kezdő Mainz. A hazaiak érdekeltek voltak csütörtökön az Európa-ligában, amelyben Bulgáriába kirándultak el a Ludogorechez. A Gyógyszergyáriak 2:0-s hátrányból álltak fel és fordítottak 3:2-re, amiből talán erőt tudnak meríteni a folytatásra. A forduló pedig két El résztvevő csapat találkozójával zárul. Az Eintracht Frankfurt a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Leipziget fogadja. A javítás mindét együttesre ráfér, hiszen mondhatni nem túl acélos rajtot vettek a Bundesligában. A Frankfurt 3, míg ellenfele a Leipzig 4 pontot szerzett eddig összesen.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye