Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jelzésértékű büntetés a Dortmund szurkolóinak

Szalai Ádám egész jól kezdte a német bajnoki idényt, három meccsen háromszor volt eredményes. A magyar válogatott csatár klubja, a TSG Hoffenheim az előttünk álló hétvégén a Borussia Dortmundot fogadja. Bőven akad olyan drukker a sárga-feketék részéről, akik nem kísérhetik kedvenceiket a helyszínre. 

Legkevesebb 33 Dortmund-szurkoló lett kitiltva a Rhein-Neckar-Arénából a hétvégi forduló előtt. A döntés hátterében az áll, hogy a Borussia fanatikusai az előző szezonban sértegették a Hoffenheim tulajdonosát, Dietmar Hoppot. Az eltiltott rajongók – akik Hopp édesanyjáról is megalázóan daloltak – esetét közben a heidelbergi ügyészség is vizsgálja, állítólag újabb kamerafelvételek kerültek elő a napokban.

A két rivális klub kapcsolatára a Hoffenheim 2008-as élvonalba jutása óta jellemzőek voltak az indulatok. Az tény, hogy a TSG akkori sikerében meghatározó szerepet játszott Hopp tulajdonos, aki egy helyi milliárdos.

„Egyre csak rosszabb a helyzet, véget kell vetni ennek. Ez a kitiltás egyértelmű jelzése annak, hogy a szurkolók sem tehetnek meg mindent büntetlenül” – nyilatkozta az ESPN kérésére Christoph Schickhardt, Dietmar Hopp ügyvédje.

A Hoffenheim iránti utálatot több szurkolói csoport részéről az váltotta ki, hogy a vezetőség nem tartotta be az 50+1-es szabályt, amely szerint egy klubnak legalább az ötven százaléka a klubtagok tulajdonában áll.