Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kovács István: “Tizenöt pontot szeretnénk gyűjteni a csoportkörben!”

Megkezdte várva várt főtáblás európai kupaszereplését a MOL Vidi FC csapata, a rutinos BATE Boriszov azonban nagy falatnak bizonyult számukra A vert sereg játékosai csalódottan hagyták el az öltözőfolyosót, melynek bejáratánál természetesen a FociClub.hu újságírója is tárt karokkal várta őket.

Bár gólhoz vezető hibája utáni csalódottságát kendőzni nem tudta, nem utasította vissza az értékelést Paulo Vinicius:

“Láthattátok, hogy jól játszottunk, de ha kapunk két gólt és egyet sem lövünk, akkor ez nem sokat ér. Nem uralhatjuk az eredményt. Magunkat uralhatjuk, és a játékunkat, a játékot. Nagyon nehéz lesz a következő meccsen a Chelsea ellen jól szerepelni, de mindent bele fogunk adni.”

A vereség okát a lehető legegyszerűbben foglalta össze: “Nem lőttünk gólt.”

Következő áldozatunk a kapu előtt szintén kissé súlytalan Marko Scsepovics volt:

“Kihagytunk néhány nagyon jó helyzetet. Szerintem jobban játszottunk, de két lövésből két gólt kaptunk. Próbálkoztunk, de ez nem volt elég. Vannak hiányzóink is, nincs velünk Huszti, nincs velünk Danko (Lazovics – a szerk.). Ez van. Koncentrálnunk kell a kupameccsre, a bajnokikra, aztán a Chelsea-re.”

Ha már szóba került, a Lazovics-ügyről is kikértük a véleményét.

“Figyelj, én nagyon szerettem vele játszani. Két évig voltunk egy csapatban. Tudtam, hogy hova fog befutni, hogy hova adja a labdát, mindent. Nehéz nélküle, de mennünk kell tovább.

Vannak jó játékosaink, jó csapatunk. Szerintem minden esélyünk megvan rá, hogy pontokat szerezzünk a csoportban. Az új igazolásunk, Armin Hodzic kezd hozzászokni a körülményekhez. Törekszik a jó kapcsolatra velem, vagy bárkivel, aki az ékpárja lehet. Szerintem jó játékos, sok gólt szerzett a Dinamo Zágrábban, úgyhogy sokat fog segíteni nekünk.”

Juhász Roland álmoskás kislányával az oldalán tisztelt meg bennünket a kérdezés lehetőségével, majd elmondta, miért húzódott a mérkőzés végén kvázi árnyékék pozícióba:

“Nem gyakorolt ránk nyomást az ellenfél, minden játékosuk 30 méteren védekezett körülbelül, úgyhogy sikerült is megbontanunk őket. Ennek ellenére nem tudtunk a hálóba találni. A végén kaptunk egy elkerülhető gólt, ami ezen a szinten szintén nem fér bele. Elengedhetetlen a koncentráció a pontrúgásoknál, mert egy ilyen helyzet eldöntheti, és el is döntötte a mérkőzést.”

Zárásképp a hazaiak rendkívül aktív középpályásától, Kovács Istvántól tudakoltuk meg, hogy ő hány pontot szeretne szerezni a folytatásban. A feleletre minden jelenlévőnek elkerekedett a szeme.

“Tizenöt pontot. Te is ki tudod számolni abból, hogy öt mérkőzésünk van még hátra. Viccet félretéve nem számoltunk azzal, hogy a mai mérkőzésen nem győztesen hagyjuk el a pályát.

Ettől függetlenül ez egy más szint, itt már az ellenfelek is felkészülnek belőlünk, senki nem becsüli le a Vidit. Ezt magunknak is köszönhetjük, mert kiharcoltunk a nemzetközi kupaszereplést a nyáron. A BATE Boriszov egy komolyabb nemzetközi rutinnal rendelkező csapat, amely az ilyen párharcokat le tudja hozni. A mai mérkőzésen több volt, kicsit a szimpatikus vesztes kategóriába sorolnám a csapatunkat. Nem szeretném, ha ez a jövőben így lenne, legyünk csak eredményesek szépen csendben, alázatosan. Ehhez az kell, hogy védekezésben és támadásban is sokkal többet nyújtsunk, mint a mai napon.”