Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nagyszerű bemutatkozás a magyar játékostól, ideiglenesen Dárdai csapata az élen

Túl vagyunk a német élvonalbeli bajnokság 4. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein. Gólokból nem volt hiány, ráadásul a magyar vonatkozású sikerek sem maradtak el. 

Nürnberg – Hannover 2-0 (0-0)
Gólszerzők: 
Anton (öngól), Knöll
Kiállítva: Albornoz

A Hannover jobban kezdte a mérkőzést, Niklas Füllkrug fejese révén kis híján megszerezték a vezetést. A Nürnberg sokáig nem alakított ki helyzetet, Mikael Ishak kényszerítője is lesnek bizonyult. A hazaiak az első félidő végén szabadrúgáshoz jutottak, ám Tim Leibold próbálkozása a sorfalban kötött ki. A Hannover a második játékrészt is Füllkrug helyzetével kezdte, Fabian Bredlow kapus eszén azonban nem tudott túl járni a támadó. A hajrában becsúszott egy szerencsétlen öngól, majd Törles Knöll bebiztosította a hazaiak győzelmét.

Augsburg – Werder Bremen 2-3 (1-2)
Gólszerzők: 
Koo, Max, ill. Kruse, Eggestein, Klaassen

A találkozó Michael Gregoritsch veszélyes szabadrúgásával indult, amelyet Jiri Pavlenka remekül hárított. A vezetést a brémaiak szerezték meg Max Kruse révén, a gólpasszt a veterán Claudio Pizarro adta. Az előnyt Maximilian Eggestein pontosan kivitelezett lövéssel duplázta meg. Az első félidő hosszabbításában Ja-Cheol Koo egy szép kapásgóllal szépített. A szünet után rögtön egyenlített a hazai csapat, Philipp Max gólpassz helyett ezúttal eredményes volt. Az összecsapást a Werder nyári igazolása, Davy Klaassen döntötte el a 75. percben.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Ibisevic (2), Lazaro, Duda, ill. Hazard (büntető), Plea

A vendégek Thorgan Hazard tizenegyesgóljával vezetést szereztek a 29. percben, az Olimpiai Stadion öltözőjébe mégis a berliniek mehetek előnnyel. A támadásokat illetően a Hertha dominált, 5 percen belül összejött a fordítás: Vedad Ibisevic csapatkapitány gólja után Valentino Lazaro volt eredményes. A második félidőre Dieter Hecking, a Gladbach trénere bízva a javulásban frissített, kettőt is cserélt. Ehhez képest Dárdai bosnyák csatára újra beköszönt. Ezt követően szépítettek a vendégek, Ondrej Duda azonban 20 perccel a vége előtt pontot tett az i-re – a Hertha szlovák játékosa 4 találatával a góllövőlista élén áll, a fővárosiak pedig ideiglenesen vezetik a német bajnokságot.

Wolfsburg – Freiburg 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Mehmedi, ill. Sallai, Petersen, Frantz

Christian Streich együttese az első győzelmét aratta ebben a szezonban. Magyar szempontból ennél is fontosabb, hogy Sallai Roland megkezdte a gólgyártást, az ő erőteljes fejesével jutott vezetéshez a Freiburg. A magyar válogatott futballista pár perccel később egy büntetőt is kiharcolt, ennek nagy szerepe volt Nils Petersen góljában. Sallai számára a folytatás már nem alakult ennyire fényesen, a sárga lapját követően sérülés miatt le kellett őt cserélni még a szünet előtt. Klubjának ez nem okozott különösebb gondot, a második játékrész elején el is döntötték a találkozót, a 0-3-as eredményre már csak Admir Mehmedi szépítése jelentett választ.

SZOMBAT
09.22. 18:30 Schalke – Bayern München (Tv: Sport 2)

VASÁRNAP
09.23. 15:30 Leverkusen – Mainz (Tv: Sport 2)
09:23. 18:00 Frankfurt – Leipzig (Tv: Sport 2)