Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lemar jelentette a különbséget az Atletico javára – videóval!

Idei második győzelmére hajtott a visszafogott rajt után az Atletico Madrid, amely a Getafe otthonába látogatott a La Liga 5. fordulójában.

Kép: AS.com

Eddigi 4 meccséből mindössze 1-et nyert meg eddig az Atletico Madrid ebben a szezonban, ami elég visszafogott teljesítménynek számít Diego Simeone együttesétől. Még mostani ellenfelük, a Getafe is több pontot gyűjtött, ami árulkodó – kötelező volt a győzelem a Matracosok számára a Coliseum Alfonso Perezben.

A mérkőzés már az elejétől az Atleti szája íze szerint alakult. Óvatosan kezdtek a csapatok, lassan lendültek bele a játékba, ám már a 14. percben megzörrent a háló. Váratlan esemény volt ez: úgy tűnt, hogy a vendégek akciója épp kezd megtorpanni, amikor a friss igazolás Thomas Lemar gondolt egyet és 25-ről ballal kapura durrantott. Az erős löket a felső lécet találta el, ahonnan lefelé pattant a labda és az elvetődő Soria hátát érintette – onnan viszont egyenesen a kapuba vezetett a labda útja, nagyon balszerencsés este volt ez a hálóőr szempontjából.

A madridiak tehát viszonylag korán előnybe kerültek, nekik ennél több pedig általában nem is kell a boldogsághoz. Minden adva volt egy újabb minimalista, 1-0-ás sikerhez – persze volt még hátra a meccsből nem kevés. A Getafe vette a lapot és növelni kezdte a fordulatszámot. Próbáltak nyomást helyezni a fővárosiakra, akik többnyire át is adták a kezdeményezés lehetőségét a gyors kontrák reményében bízva. A kapuk nem sűrűn forogtak veszélyben, nem volt ez egy különösebben látványos, izgalmas összecsapás.

A második félidő sem hozott nagy fordulatot a játék képét illetően. A piros-fehérek kivárásra játszottak, a kékek pedig próbáltak – tudásukhoz mérten – dominálni, ám ez nem ment nekik valami jól. A 60. percben aztán talált egy rést a pajzson az Atletico, ami döntőnek bizonyult. A madridi kapu előtt veszített labdát a Getafe, amiből ellentámadást indított az Atleti, a mintaszerű, sokpasszos akció végén pedig Lemar volt az, aki betalált. 2-0, innentől pedig már nem volt visszaút. Gyakorlatilag biztosra lehetett venni a győztes kilétét.

Ugyanez hatványozottan igaz volt 7 perccel később, amikor Antunest kiállított a játékvezető a hazai csapatból – emberhátrányban már lehetetlen lett volna visszahozni a két gólos hátrányt. A hajrában így már nem maradtak nyitott kérdések és a két gárda se nagyon hajtotta szét magát, így maradt a 2-0-ás végeredmény. Az Atletico ezzel átmenetileg az 5. helyre jött fel, a Getafe pedig a 8.-ra csúszott vissza.

https://www.youtube.com/watch?v=nHPn0f4CRdM

https://www.youtube.com/watch?v=ER-olPVhb00

Getafe – Atletico Madrid 0-2 (0-1)
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez (Getafe), Vezette: Sanchez
G.: Soria (14. – öngól), Lemar (60.)
Sárga lap: Damian Suarez, ill. Saul Niguez, Juanfran
Piros lap: Antunes (67.)

Getafe: Soria – Pacheco, Leandro Cabrera, Gonzalez Cabrera, Damian Suarez – Diedhiu (Alejo), Dakonam (Cristoforo), Arambarri, Portillo – Molina (Guardiola Navarro), Angel. Edző: Bordalas.

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis (Godin), Lucas Hernandez, Gimenez, Juanfran – Koke, Saul Niguez, Rodri (Thomas Partey), Lemar (Angel Correa) – Griezmann, Diego Costa. Edző: Simeone.