Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórbeli három vereség után győzött újra a Tottenham! – videóval

A Premier League 6.fordulójában a Tottenham együttese idegenben a Brighton otthonában vendégeskedett. Pochettino együttese zsinórban három vereséget szenvedett elmúlt három fellépésen.

Mauricio Pochettino irányítása alatt először szenvedett zsinórban három vereséget a Tottenham, hétközben az milánói Inter otthonában kaptak ki a londoniak. A vendégek a 10.percben egy szöglet után vezetést szerezhetett volna, miután Toby Alderweireld remekül szakad el védőjétől fejesét azonban Ryan hárítani tudta. Két perccel később Son kapott egy labdát, amit azonban a kapu mellé lőtt. A 18.percben ismét Son került helyzetbe, az utolsó pillanatban az egyik védő becsúszva blokkolta a dél-koreai támadó lövését. A 21.percben a hazaiak középpályása Stephens megsérült és nem tudta folytatni, helyére Kayal állt be. A folytatásban az időjárási körülmények is nehezítették a csapatok dolgát, aminek következtében elég kevés gólszerzési lehetőség adódott a kapuk előtt. A 40.percben Trippier ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, amit az egyik védő könyökével blokkolt a tizenhatoson belül amit Kavanagh bíró sporttárs kiszúrt és büntetővel jutalmazta a vendégeket. A megítélt büntetőt Harry Kane értékesítette a balra elmozduló Ryan mellett a kapu másik oldalába bombázott.

Szünet után a Brighton aktívabban kezdett, ennek ellenére a 54.percben Eriksen került közelebb a gólhoz miután lövése éppenhogy elkerülte a kaput. A folytatásban a hazaiak egyre nagyobb nyomást helyeztek a Spurs védelmére és a 64.percben March lövése jelezte nem mondtak le a pontszerzésről. Egy perccel később egy pontrúgást követően Duffy bólintott a hálóba azonban les miatt a partjelző érvénytelenítette a találatot les miatt. A mérkőzés 67.percében a Spurs védelmének megingását a hazaiak egy óriási gólszerzési lehetőséggel egalizálhatták, Knockaert azonban túl sokáig várt és óriási egyenlítési lehetőségét Gazzaniga hárítani tudta nagy bravúrral. A kihagyott egyenlítési lehetőségek pedig megbosszulták magukat, a 77.percben Rose passza után Lamela növelte kétgólosra a Spurs előnyét. A véghajrában Harry Kane végleg pontot tehetett volna a mérkőzés végkimenetelére, de lehetőségeit Ryan bravúrral hárította. A ráadás perceiben a hazaiak játékos Knockaert szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem futotta a Brighton együtesének. Győzelmével a Spurs három zsinórbeli vereség után győzött ismét.

Brighton – Tottenham 1-2 (0-1)
Helyszín: Amex Stadion, Brighton Vezette: Kavanagh
Gólszerzők: Knockaert (90+3.) ill. Kane (42., büntetőből), Lamela (78.)
Sárga lapok: Kayal (62.), Bissouma (74.) ill. Trippier (49.)
Kiállítva:

Brighton: Ryan – Bong, Dunk, Duffy, Montoya – Stephens (Kayal 21.)- March (Jahanbakhsh 74.), Bissouma (Locadia 79.), Propper, Knockaert – Murray. Vezetőedző: C.Hughton

Spurs: Gazzaniga – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembele – Lucas (Alli 78.), Eriksen, Son (Lamela 68.) – Kane. Vezetőedző: M.Pochettino

https://www.youtube.com/watch?v=jfq5zZjYaU8

Képek: premierleague.com