Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Emery szerint a Premier League a legfontosabb

A napokban a nemzetközi fronton is bemutatkozott az Arsenal együttesének kispadján Unai Emery. A spanyol edző az ukrán Vorszkla elleni győzelemmel alapozta meg együttese őszi menetelését az Európa-ligában.

Emery korábban a Sevilla edzőjeként három egymást követő szezonban nyerte meg a második számú európai kupasorozatot 2014 és 2016 között. Az andalúz klub után pedig többé-kevésbé sikeres, ám várakozáson aluli párizsi idény következett számára, míg idén nyáron a legendás Arsene Wenger utódjává nevezték ki az Arsenalnál.

Az elvárások hatalmasak, lévén az „Ágyúsok” idén tavasszal sem tudták megcsípni a Bajnokok Ligája indulást, ez pedig minden téren hatalmas érvágás a londoniaknak. Tisztában van ezzel Emery is, aki mint az El-rekordgyőztese szereti a nemzetközi sorozatot, és szívesen meg is nyerné újra, ám elsősorban a Premier League-ben szeretne jó eredményt elérni a csapatával:

„Az Európa-liga számomra nagyon fontos. Ez egy olyan trófea lehet, amelyet csak a legjobb teljesítménnyel nyerhetünk meg. A Premier League is nagyon fontos, mert az a legerősebb sorozat számunkra, ahol a legnagyobb az elismerés. Bízok a csapatomban.”

– nyilatkozta Emery, az Everton elleni bajnoki meccs előtt.