Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos mérkőzésen verte a Zenit a bajnoki címvédőt! – videóval

Két rangadó is megrendezésre került az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Russian Premier League) 8. fordulójában, hiszen a Zenit Szentpétervár a bajnoki címvédő Lokomotiv Moszkvát fogadta, míg a Szpartak Moszkva a CSZKA Moszkva otthonában lépett pályára. 

A vezetést a mérkőzés 13. minutumában Shatov révén a Zenit Szentpétervár szerezte meg, majd néhány perccel később jött is a válasz a Lokomotiv Moszkva részéről, a vendégek oldaláról Barinov volt eredményes. Az első félidő további részében már nem született gól, így a két csapat 1-1-es állásról várhatta a folytatást. A második játékrészben aztán felpörögtek az események, a fordulást követően gyorsan komoly előnyre tett szert a szentpétervári alakulat, hiszen a 48. percben Erokhin, az 57. minutumban Dzyuba, majd a 64. percben Shatov is bevette (Shatov már másodszorra – a szerk.) a Lokomotiv hálóját. A 74. minutumban Aleksei Miranchuk szépített, a 85. percben pedig Smolov góljának köszönhetően fölzárkózott a Lokomotiv, ám a 90. minutumban jött Driussi, s eldöntötte a találkozó sorsát. A lejtmenetnek, amit az elmúlt években láthattunk a Zenit részéről úgy fest, vége van, de persze még a szezon vége jócskán odébb van, míg a Lokomotiv idénye eddig rendkívül csalódást keltő…

Zenit Szentpétervár – Lokomotiv Moszkva 5-3 (1-1)
Gólszerzők:
Shatov(13., 64.), Erokhin(48.), Dzyuba(57.), Driussi(90.) ill. Barinov(17.), Al. Miranchuk(74.), Smolov(85.)
Kiállítva: ill. Tarasov(82.) 

https://www.youtube.com/watch?v=xzn989hjjSM

Döntetlennel zárult a moszkvai derbi a CSZKA és a Szpartak között. A két csapatnak egyaránt jól jött volna a három pont, hiszen a hazaiak egy esetleges sikerrel felléphettek volna a legjobb három közé, míg a vendégek tarthatták volna a lépést a Zenittel. A vezetést a 30. percben a Szpartak Moszkva szerezte meg Fernando révén, Massimo Carrera előnyből várhatta a folytatást. A fordulást követően a 63. minutumban Vlasic góljának köszönhetően egyenlített a CSZKA Moszkva, s ezzel be is állt a végeredmény. 

CSZKA Moszkva – Szpartak Moszkva 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
 Vlasic(63.) ill. Fernando(30.)