Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher vezérletével nyert rangadót a DAC – videóval

Vasárnap délután a szlovák bajnoki címvédő gárdája látogatott a MOL Arénába, és a lelkes hazai publikum nem akármilyen végkifejletet láthatott a rangadón.

Álomszerűen indult a Nagyszombat elleni rangadó a Dunaszerdahely számára, ugyanis a 19 esztendős horvát csatár Divkovic jóvoltából már hét perc elteltével vezetést szerzett Peter Hyballa együttese. Az első félóra végeztével azonban egyenlíteni tudtak a vendégek, így döntetlen eredménynél tört ki a szünet. A második etapban több lehetőség is adódott a DAC előtt a vezetés megszerzésére, azonban a játékrész derekánál újra a Spartak tudott eredményes lenni. A magyar játékosai vezérletével a házigazda azonban nem adta fel, és az utolsó negyedórán belül Divkovic újabb találatával összejött az egyenlítés, majd a hosszabbításban a győztes gólt is sikerült bekotorni az ezúttal csereként beszálló Pacinda révén.

Mindhárom magyar játékos a kezdőben kapott lehetőséget: Vida Kristopher nagyszerűen játszott, veszélyes kapáslövéssel járt közel a gólhoz, remekül osztogatott, amikor a hátralépett, és a győztes gólnál a lefordulását követő lövése jött ki a kapusról, amelyből született a mindent eldöntő találat. Kalmár Zsolt szokás szerint az előre játékban, Vida Máté pedig inkább a védekezésből vette ki tevékenyen a részét.

FC DAC 1904 – Spartak Trnava 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Divkovic (7., 76.), Pacinda (90+1). ill. Ghorbani (29., 62.)

DAC: Jedlicka – Kostma, Satka, Huk, Davis – Kalmár, Vida M. (Bednar 73.), Herc (Pacinda 66.) – Divkovic, Vida K., Tretyakov (Bilenkyi 90.).

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása