Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverde bírózott a döntetlen után!

Mint ismert az FC Barcelona a La Liga ötödik fordulójában nagy meglepetésre csupán 2:2-t játszott hazai pályán a Girona együttesével.  A lefújást követően Ernesto Valverde tőle kissé szokatlan módon külön kitért a játékvezető ténykedésére.

(Kép: marca.com)

A katalánok vezetőedzője megkérdőjelezte Gil Manzano sporttárs azon döntését, hogy Clement Lenglet-et visszanézve az esetet, egyből kiállította könyöklésért. “Talán ez az első kiállítás, ahol a játékos cselekedete megbocsátható. Nem láttam tisztán az esetet a televízióban, de világos volt az ütközés ténye, és az, hogy ott volt az egyik könyök. Támogatom, hogy a VAR igazságot szolgáltasson, de az az én meggyőződésem, hogy ez nem ért piros lapot. Szerintem ez egy egyszerű szabálytalanság volt, nem gondolnám, hogy a szándékosság jelét kellett keresni!” – Így Valverde Lenglet kiállításáról, ami szerinte egyértelmű, hogy megtörte csapatát, és nem is tudtak megfelelően reagálni a pályán az emberhátrányra.

“Nehéz meccs volt, ugyanakkor láttam pozitívumokat, például azt, hogy még 10 emberrel is sikerült irányítanunk a találkozót! Tudom, hogy a futballban nincs ‘ha’, viszont ez egy egészen más mérkőzés lehetett volna.” – Kesergett Valverde, akinek felrótták, hogy Lenglet kiállítása után miért nem cserélte be egyből Samuel Umtitit, miért várt ezzel egészen a szünetig.

“Umtiti? Úgy gondoltam, hogy adunk még neki időt arra, hogy bemelegítsen, hiszen Lenglet kiállítása után még fölényben is voltunk az első félidőben. Megesik, hogy várnod kell egy cserével, hiába lenne sürgető. Persze utólag már okosabb az ember!” – Jegyezte még meg Valverde.