Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Götze már a télen távozhat!

Továbbra is rejtélyes Mario Götze mellőzése a Borussia Dortmund csapatában. A 2014-es világbajnokság hőse ugyanis a német bajnokságban eddig egyetlen percet sem kapott a pályán, sőt legutóbb a Hoffenheim ellen még a kispadra sem ülhetett le.

Eközben a sárga-feketemezes együttes eddigi egy-egy kupa-, és Bajnokok Ligája meccsén egyaránt kezdőként kapott lehetőséget. Igaz, egyik találkozót sem játszhatta végig, lévén Lucien Favre idő előtt lecserélte. A 26 esztendős Götze tisztában van vele, hogy az elmúlt években kezdődött kálváriája nagyon sok mindennek köszönhető, és a legfőbb oka talán az, hogy kissé felelőtlen módon és felkészületlenül távozott el a Bayern Münchenhez. Ahol aztán keveset játszott, sérült is volt, betegség is kínozta.

2016-os dortmundi visszatérése óta pedig egyre inkább süllyed az ázsiója, még ha korábban a világ legjobb középpályásai között is emlegették. Korábban már volt csapattársai, Roman Weidenfeller és Kevin Grosskreutz tanácsolta azt neki, hogy amint tudja, azonnal hagyja el a Dortmundot. A minap a Kickertől kérdezgették egyébként Götzét, aki teljesen rezignáltan csak annyit tudott nyilatkozni a helyzetéről, hogy átlátja a dolgokat, és nem is próbál úgy tenni, mintha minden rendben volna.Az egészet inkább egy életszakaszbeli kihívásnak fogja fel.

Természetesen a Borussiánál jó némethez hasonlóan diplomatikusak, és ridegek:

„Minden rendben van. Edz, egyet sem hagy ki, hiszen ennek csak így van értelme. Teljesen koncentrált.”

– igen, ezt a színtelen-szagtalan nyilatkozatot Hans-Joachim Watzke adta, Mario Götzéről.