Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Götze Liverpoolban születhet újjá

A Borussia Dortmund korábbi szélsője, Kevin Grosskreutz úgy véli, Mario Götze elgondolkodhatna a januári klubváltáson, amennyiben a Liverpool célpontjává válik. 

Götze a 2014-es világbajnokság döntőjében győzelmet érő gólt szerzett Németország javára, ezáltal a német futball egyik legnagyobb arca és neve lett. 2016 nyarán elhagyta a Bayern Münchent, visszatért Dortmundba. Azóta viszont nem találja régi önmagát, csupán küszködik a formáját illetően.

A 26 esztendős futballista mindössze két alkalommal lépett pályára ebben a szezonban, ráadásul a hétvégi, Hoffenheim elleni keretből ki is maradt, miután felejthető teljesítményt nyújtott a Club Brugge ellen a Bajnokok Ligájában.

Grosskreutz szerint érdemes lenne fontolóra venni az Angliába való átigazolást, ugyanis az egykori tréner, Jürgen Klopp kezei alatt Götze újra felépíthetné a karrierjét.

„Mario Götze iránt nagy sajnálatot érzek pillanatnyilag, a kritikák szinte minden nap csak róla íródnak. A Brugge ellen például az egész csapat viszonylag gyengén játszott. Götze illene a Liverpoolba, Klopp maximálisan ismeri őt, tudja, hogyan nyerhetné vissza a formáját. Talán jót tenne neki a környezetváltás, békére és nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy újra a legjobbak között legyen” – nyilatkozta a 30 éves Grosskreutz a német Sky újságíróinak.