Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szélső védőt szerződtetne a Bayern – sajtóhír

A német Bundesligában szereplő Bayern München együttese nem túl bő kerettel vágott neki az idei, 2018/19-es szezonnak. Természetesen a sors nem kegyelmez a bajoroknak, akik eddig már három sérülttel „büszkélkedhetnek”, aminek okán a télen bővítenék egy kicsit a csapatot.

Az egyik legérzékenyebb pont Niko Kovac csapatában, az a szélső védő poszt. Jobb oldalon alapvetően Kimmich áll rendelkezésre, míg a balon Alaba, a multifunkcionális szerepet pedig Rafinha tölti be. Utóbbi viszont megsérült még a Leverkusen ellen a 3. fordulóban, s a hétvégi Schalke elleni idegenbeli találkozón egy kicsit Kimmich is húzta a lábát. A német válogatott végül sérülés nélkül hagyta el a pályát. Ugyanakkor ez a jelzésértékű lehetett a klub számára.

A Sport Mediaset értesülései szerint a Bayern a télen erősítést hajtana végre ezen a kritikus poszton. A hírek szerint Gulácsi Péter csapattársát, a 22 esztendős Lukas Klostermannt szerződtetnék. A mindkét oldalon bevethető bekk, mikor nem sérült, alapembernek mondható csapatában, így a Leipzig számára érzékeny veszteség lehetne.

A labdarúgó a német válogatotthoz is közel áll, de a felnőttek között még nem mutatkozhatott be. 2016-ban egyébiránt a riói olimpián ezüstérmet szerzett a német csapattal. Szerződése 2021. júniusáig köti őt klubjához, piaci értékét a transfermarkt.de 12 millió euróra becsüli.