Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: egyre valószínűbb Sousa érkezése

Az olasz sajtó értesülései szerint is egyre valószínűbb a korábbi Videoton edző, Paulo Sousa érkezése a Stadio Olimpicoba. A portugál szakember jelenleg a kínai bajnokságban szerepelő Tianjin Quanjian mestere. Ám elképzelhető, hogy már nem sokáig.

A kezdeti nehézkesebb angliai évek után viszonylag sikeres esztendők következtek Paulo Sousa számára a legkülönbözőbb európai bajnokságokban. Bár a Videotonnál igazi közönségkedvenc volt, trófeát csak a Maccabi Tel-Avivval és a Basellel sikerült nyernie. A Fiorentina kispadján eltöltött két szezon bővelkedett a hullámvölgyekben, de a „Liláknál” végül nem találta meg számításait.

Ám nem sokáig unatkozott Sousa az európai próbálkozások után, lévén még tavaly nyáron elfogadta az ambiciózus Quanjian ajánlatát, és lett többek között Anthony Modest és Alexandre Pato edzője. Azonban a tiencsini együttes (a város másik klubjához, a Tedahoz hasonlóan) idén sem igazán remekel. Az eddig eltelt huszonhárom forduló alatt mindössze huszonhét pontot gyűjtött be a Sousa-gárda, és csak a 13. helyen szerénykedik a tizenhatcsapatos bajnokságban.

Állítólag a kínaiak bár nagyon tisztelik és elismerik Sousa munkásságát, ezt az eredményt egy helyi edzővel is el tudta volna érni a csapat. Ebből kifolyólag pedig valóban könnyen lehet, hogy az Európába visszavágyódó trénert könnyű szívvel engedik el majd.

Igaz, úgy beszélünk immár napok óta folyamatosan az esetleges római edzőjelöltekről, mintha már kirúgták volna Eusebio Di Francescot…