Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derbire hangolva -3.rész: Jagodics bombagólja 96-ból

Hétvégén rendezik a Ferencváros – Újpest mérkőzést, mely az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyarországi párharc. A két csapat múltja is erősíti a szurkolók közti rivalizálást. Minden országnak megvan a saját derbije, Magyarországon az a Fradi-Újpest. A következő napokban egy-egy emlékezetes győzelem összefoglalóját tesszük fel a holnapunkra, mindkét csapat szurkolói örömére, illetve bánatára.

1.rész 6-0 2. rész: az utolsó derbi az Albert stadionban

Ugorjunk kicsit vissza az időben, s meg se álljunk 1996-ig. A Ferencváros kispadján ekkor Varga Zoltán ült, az Újpestén pedig Nagy László. A meccsen az első félidőben az Újpest szerzett vezetést, de a másodikban az előző idény gólkirálya Igor Nicsenko két találatával fordítottak a zöld-fehérek, s a 80.percben Jagodics Zoltán ritkán látható nagy gólt vágott az újpestiek közönség-kedvenc kapusának Szűcs Lajosnak. Nem elírás, igen ekkor még a később olyan pólót viselő portás, melyen az szerepelt, hogy “Köszönöm Istenem, hogy nem vagyok Dózsás”, ekkor még a lila-fehérek kapuját igyekezett góltól megóvni. A Fradiból később pár “percre” Újpest-mezt húzott magára Miriuta László. Hiszen mikor 1998-ban lejárt a szerződése a Ferencvárosnál ő a IV.Kerületbe igazolt. De mivel ekkor még a lejáró szerződésű játékos nem tudott könnyen csapatot váltani, végül a német Cottbus lett a végállomás. Horváth Ferenc évekkel később, hosszabb légiós pályafutás után kötött ki Újpesten. A vendégektől Zombori Zalán szerepelt a Fradiban, igaz ő közben azért megfordult még a Videotonnál is.

Ferencváros – ÚTE 3-1 (0-1)
Üllői út, 14.073 néző, V: Varga S.
Ferencváros: Szeiler – Telek – Milovanovic, Hrutka – Nyilas, Lisztes (Zavadszky 66.), Limperger (Jagodics 46.), Miriuta, Nagy N. – Horváth F., Nicsenko
UTE: Szűcs L. – Sebők V. – Fehér Cs., Bérczy – Jenei S., Véber, Szanyó, Zombori Z., Szlezák – Kovács Z. (Tamási Z. 73.), Herczeg M. (Babati 75.)
Gól: Nicsenko (49., 77.), Jagodics (80.) illetve Szanyó (17.)