Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Doppingolt az olasz válogatott csatár!?

A keddi napon látott napvilágot a hír, mely szerint Giuseppe Rossi májusban a Benevento-Genoa Serie A-s bajnoki mérkőzést követő pozitív doppingtesztet produkált, és az egykor sokkal nagyobb pályára predesztinált támadó súlyos büntetésre számíthat.

A 31 éves, jelenleg klub nélküli csatár tagadta volna a szándékos doppingolást, azonban októberben további meghallgatásokra kell mennie az olasz doppingellenes ügyészséghez, amely első ízben egyéves eltiltást kért rá, miután az ominózus mérkőzést követően a dorzolamide nevű szert találták meg a mintájában.

[A zöld hályog kezelésére használt dorzolamide nevű szert általában szemcseppek tartalmazzák, 2016 óta szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján. Orvosi receptre, indokolt esetben egyébként sportolók is használhatják ezen szemcseppeket.]

Az akkori klubja, a Genoa vezetősége hivatalos közleményben tudatta, hogy mind ők, mind pedig volt játékosuk ártatlan, teljességében elképzelhetetlennek tartja, hogy a labdarúgó bármilyen teljesítményfokozó szerhez nyúlt volna. A rutinos támadó az elmúlt évad második felében 9 mérkőzésen lépett pályára a Grifoni szerelésében.

Rossi fénykorában a Manchester United, a Villarreal és a Fiorentina csapatait is erősítette, azonban számos súlyos térdsérülése gyakorlatilag szó szerint megpecsételte pályafutását, nem tudta kihozni magából a benne rejlő potenciált, és ha most kapja a rebesgetett egyéves eltiltást, akkor szinte végleg keresztet vethet karrierjére.