Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real Madrid a Sevillával, a Barca a sereghajtóval találkozik a hétközi fordulóban – előzetes

Rendhagyó módon, hétközi fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság, azaz a La Liga. Már egy csapat sem száz százalékos, a Barcelona a Girona ellen vesztett el két pontot a hétvégén, és habár az első helyét megtartotta, pontegyenlőséggel állnak együtt a Real Madriddal. A királyiaknak nem lesz könnyű dolga, mivel a Sevilla otthonába látogatnak, a Barcelona viszont az utolsó Leganesszel találkozik. 

A Barcelona emberhátrányban vesztette el első pontjait a Girona ellen (Forrás: laliga.es)

Kedd este először az Espanyol találkozik az Eibarral. A katalán csapat a Real Madrid ellen harcolt foggal-körömmel legalább az egy pontért, de végül Asensio góljára már nem tudtak válaszolni. Az Eibar a rossz szezonkezdet után ismét győzelmet ért el, igaz, az utolsó Leganes ellen. Ezután a Real Sociedad – Rayo Vallecano mérkőzés következik. A baszk csapat két vereség után győzni tudott az előző fordulóban, a Rayo viszont egy vereség után várja a találkozót. A napot az Atletico Madrid – Huesca mérkőzés zárja. Simeone gárdája egy kisebb hullámvölgy után ismét nyerni tudott, ami nagyon fontos volt a számukra ahhoz, hogy elkezdjenek felfelé kapaszkodni a tabellán. A Huesca zsinórban háromszor kapott ki, így nem a legjobb formában utaznak a Wanda Metropolitano stadionba.

Szerdán négy mérkőzést rendeznek. Nyolc órakor párhuzamosan két csapat játszik egymással. A Barcelona a Leganes otthonába utazik, és nem távozhatnak onnan, csak a három ponttal. A sereghajtó megverése alapfeladatnak kellene lennie, főleg a Girona elleni 2-2 után, ám a katalánok védelme nincs éppen a legjobb formában, hiszen legutóbbi három mérkőzésükön hat gólt kaptak. A helyzetkihasználással azonban nincs probléma, és éppen a gólkülönbség miatt tudták megtartani az első helyüket a királyi gárdával szemben. A másik mérkőzésen az Athletic Bilbao találkozik a Villarreallal. A baszk csapat eddig veretlen a szezonban, igaz, ez három döntetlent és egy győzelmet jelent a számukra. A Villarreal sincs sokkal jobb formában, ők is szintén csak egy meccset tudtak megnyerni, emellé viszont két döntetlen és két vereség is párosul. Este tízkor is két mérkőzést játszanak egyszerre, az egyik pedig a Sevilla – Real Madrid rangadó lesz. A királyiak ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint a Barcelona, ám ebben a fordulóban rájuk vár a nehezebb feladat. Pablo Machín gárdája igaz, már kétszer kikapott a szezonban, mégis mindig nagyon kemény ellenfél tud lenni a Real Madrid számára, ráadásul a hírek szerint sem Isco, sem Carvajal nem áll majd Lopetegui rendelkezésére. A másik mérkőzésen a Valencia a Celta Vigóval találkozik. Marcelinóék eddig még egyetlen meccsüket sem nyerték meg, igaz csak egyszer kaptak ki. A Celta Vigo ezzel szemben nagyon jól kezdte a szezont, Iago Aspas is jó formában van, ám legutóbbi két meccsükön nem jött nekik össze a győzelem.

Csütörtökre három mérkőzés maradt. Először az Alaves találkozik a Getafével. A vitoriai klub egy vereséggel és egy döntetlennel kezdte a szezont, ám azóta csak nyertek, és jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán. A Getafe szezonja eddig felemás, és a középmezőnyben foglalnak helyet. Ezt követi majd a Real Valladolid és a Levante találkozójával, majd a forduló zárásaként a Girona fogadja a Betist. A kis katalán csapat eddig remek formában játszik, az előző fordulóban ki is használták az emberelőnyt a Barcelona ellen, és egy ponttal távoztak a Camp Nouból. Az előző szezon meglepetés csapatának számító Betis viszont eddig nem varázsol, és az 5 forduló alatt mindössze 6 pontot tudott összehozni.

Az 6. forduló mérkőzései:

KEDD:

20:00: Espanyol – Eibar (TV:Spíler 2 TV)
21:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano 
22:00 Atletico Madrid – Huesca (TV:Spíler 2 TV)

SZERDA:

20:00 Leganes – Barcelona (TV:Spíler 2 TV)
20:00 Athletic Bilbao – Villarreal  

22:00  Sevilla – Real Madrid (TV:Spíler 2 TV)
22:00  Valencia – Celta Vigo 

CSÜTÖRTÖK:

20:00: Alaves – Getafe (TV:Spíler 2 TV)
20:00 Real Valladolid – Levante 
22:00 Girona – Betis (TV:Spíler 2 TV)

A spanyol bajnokság állása az 6. forduló előtt: