Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Újabb hatalmas Monaco-blama! – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) hétközi, 7. fordulójának keddi összecsapásai közt történt egy hatalmas meglepetés, ami az elmúlt hetek tendenciáját figyelembe véve talán már mindennaposnak látszik – ismét leégett a tavalyi második helyezett AS Monaco.

A hercegségbeli gárda a középmezőnyhöz tartozó Angers csapatát látta vendégül, amely néhány héttel ezelőtt hazai környezetben legyőzte a Lille csapatát. A Monaco hiába játszott végig mezőnyfölényben, a találkozó egyetlen találatát a kameruni Stephane Bahoken jóvoltából az első félidőben a vendégek szerezték, aki egy ellentámadás végén védhetetlenül bombázott Benaglio kapus feje fölött a léc alá. Falcaóék hiába próbálkoztak a továbbiakban, egyenlíteniük nem sikerült – sőt, még kaput eltaláló lövést sem tudtak felmutatni a 90 perc alatt.

Tovább folytatódott tehát a Monaco pokoljárása, amely sorozatbeli hatodik meccsén sem tudott nyerni: az első fordulós, Nantes elleni idegenbeli siker óta három döntetlen és három vereség a csapat mérlege a hazai pontvadászatban, ezzel már a kieső zóna közvetlen előterébe sodródtak.

AS Monaco – Angers 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Bahoken (27.)

Az ezzel egyidejűleg rendezett másik összecsapáson a Nice idegenben diadalmaskodott a Nantes ellen legnagyobb sztárja, a súlyfelesleggel bajlódó Mario Balotelli nélkül.

Nantes – OGC Nice 1-2 (0-1)
Gólszerzők: E. Sala (57.) ill. Jallet (31.), Makengo (69.)

A nagyobb csapatok hátralévő mérkőzései az aktuális fordulóból:

Szerda, 19:00 Dijon – Lyon
Szerda, 19:00 Marseille – Strasbourg
Szerda, 21:00 PSG – Reims

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása