Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: a Sporting legyőzésével a Braga beérte a Benficát – videóval

A portugál bajnokság 5. fordulóját zárt a Braga és a Sporting rangadója. Helyezésekért ment a harc, amit végül a Braga nyert meg, így beérte a tabellán az első helyen álló Benficát. 

Forrás: observador.pt

Már az első félidőben sokkal bátrabban focizott a Braga, sokkal többet támadtak, ám nagyobb helyzetet nem igazán tudtak kialakítani, ahogy a Sporting sem. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, ám most már veszélyesebben játszottak a hazaiak, aminek a 67. percben meg is lett az eredménye, hiszen megszerezték a vezetést. A bal szélen felfutó Eduardo adta be középre a labdát Dyego Sousának, aki laposan a hálóba lőtt. A mérkőzés végére a lisszaboniak sokkal többet támadtak, ám a befejezéseik pontatlanok voltak, és nem jött nekik össze az egyenlítés.

Braga – Sporting CP: 1-0 (0-0)
Helyszín: Bragai Városi Stadion (Braga) Vezette: Artur Soares Dias
Gólszerzők: Sousea (67.) ill. –
Sárga lap: Pablo (66.) ill. Battaglia (74.), Gudelj (83.)
Kiállítás: – ill. –

A portugál bajnokság az 5. fordulóját zárta. A Benfica vezeti a tabellát, de hétfő esti győzelmével a Braga beérte őket. A Porto egy ponttal van lemaradva tőlük, majd a negyedik helyen a Rio Ave áll 10 ponttal, akik meglepően jól kezdték a szezont. A Sporting ugyanennyi ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel az ötödik.

A portugál bajnokság állása az 5. forduló után: