Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics betalált, a Chicago győzött, de már nem juthat a playoffba – videóval

Magyar idő szerint tegnap késő este és ma hajnalban meccsdömping volt a tengerentúlon az észak-amerikai profiligában, azaz az MLS-ben! A Chicago Fire győzni tudott, nagy meglepetésre legyűrve a kiemelkedően teljesítő újonc Los Angeles FC-t, melynek kapuját Nikolics is bevette! Ennek ellenére viszont az is eldőlt, hogy Nikoék már nem juthatnak be a rájátszásba. Több csapat számára viszont még nagy a versenyfutás még a playoffba jutásra, ahogyan a Los Angeles Galaxynak is, amely háromgólos sikert aratott, Ibrahimovic pedig duplázott, aki ezzel 20. találatát is megszerezte a ligában, de ezen felül Rooney is két gólt szerzett a játéknapon!

Schweinsteigerék Nikolics találatának is köszönhetően legyőzték a Los Angeles FC-t! (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

Nikolics Nemanja klubja, az észak-amerikai profiligában, vagyis az MLS-ben szereplő Chicago Fire együttese a magyar támadóval a kezdőjében lépett pályára a Los Angeles FC vendéglátójaként. A chicagói együttes már a 20. percben előnybe került Mihailovic révén, majd Nikolics is betalált, aki a 29. minutumban a klubja javára megítélt büntetőt értékesítette! Nikolics ezzel a találatával a 15. gólját érte el ebben a bajnoki idényben! Kétgólos előnnyel ment tehát pihenőre a hazai csapat a Nyugati Főcsoport 3. helyezettje ellen. A 66. minutumban Katai már a hazaiak harmadik gólját szerezte, így már zsebben is volt a győzelem. Igaz, a Los Angeles-i újonc még szépíteni tudott Rossi révén a 73. percben, de a Fire így is kétgólos sikert aratott. Nikolics Nemanja a 87. percig volt a pályán, tehát lényegében végigjátszotta a mérkőzést, ám klubja sikere ellenére együttese idén már nem juthat be a playoffba.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Los Angeles FC • 3-1 (2-0)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 18.471 néző
Gólszerzők: Mihailovic (20.), Nikolics (29. – büntetőből), Katai (66.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Tegnap késő este játszott még a Seattle Sounders együttese is, és a tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnokcsapat kiütéses sikert aratott hazai pályán! A Seattle négyet vágott a Coloradonak, a Rapids kapujába pedig Ruidiaz kétszer is betalált, mellette pedig Lodeiro volt eredményes még, tizenegyesből, valamint feliratkozott az eredményjelzőre Rodriguez is, aki a 80. percben állította be a végeredményt. Papírforma siker született ezzel együtt, a Seattle pedig matematikailag ugyan még nincs ott a rájátszásban, de nagy eséllyel nem fog lecsúszni róla a Nyugati Főcsoport 5. helyét elfoglaló együttes.

Seattle Sounders – Colorado Rapids • 4-0 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 40.042 néző
Gólszerzők: Ruidiaz (22., 73.), Lodeiro (52. – büntetővel), Rodriguez (80.), ill.


A DC United, azaz Stieber Zoltán csapata is kiütéssel tudott nyerni hazai környezetben. A magyar játékos nem lépett pályára ezúttal, csapata sikerét a kispadról nézte végig. A washingtoni együttes a Montreal Impact vendéglátójaként szerzett közel féltucat gólt! A végeredmény 5-0 lett, melynek során Rooney, valamint Arriola is duplázott, ahogyan Acosta is betalált, aki három gólpasszt kiosztott társainak, azaz összesen az ötből négy gólban játszott főszerepet! A DC United éppen a Montreallal vív nagy csatát a rájátszásba jutásért, ugyanis USA fővárosi klubja két ponttal van lemaradva most legyőzött kanadai riválisától, amely pedig jelenleg épp playoffot érő helyet foglal el, szóval még nagy versenyfutás várható az alapszakasz utolsó fordulóiban!

DC United – Montreal Impact • 5-0 (1-0)
Helyszín: Audi Field, Washington – 20.573 néző
Gólszerzők: Acosta (17.), Rooney (48., 82.), Arriola (61., 78.), ill.


A bajnoki címvédő Toronto FC csapata is könnyedén, kiütéssel győzött hazai pályán! A kanadai együttes a New England Revolution ellen diadalmaskodott 4-1-re! Hazai részről Giovinco kezdte a gólgyártást, de betalált Vazquez is, míg Altidore-t sérülés miatt már a 17. percben le kellett cserélni, s az őt váltó Janson is eredményes volt az 53. minutumban! A pontot az i-re Delgado tette fel a 81. percben, míg a túloldalon Penilla talált be, kinek góljával a 10. minutumban még a vendég együttes vezetett! A Toronto ezzel együtt meglepő módon jelenleg nincs rájátszást érő helyen, és nem is biztos, hogy lesz, de újabb győzelme révén megvan rá az esélye, azonban nagyot kell még küzdenie a hajrában a regnáló bajnoknak ahhoz, hogy versenyben lehessen címe megvédéséért!

Toronto FC – New England Revolution • 4-1 (1-1)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 24.710 néző
Gólszerzők: Giovinco (36.), Janson (53.), Vazquez (58. – büntetőből), Delgado (81.), ill. Penilla (10.)


Az egyik tavalyi újonc, a Minnesota United a New York City vendéglátójaként győzött Rodriguez duplájával! A hazai együttes kis híján le is nullázta David Villa klubját, ám a hajrában, a ráadás első percében Wallace szépíteni tudott a 76. perctől Warner második sárga lapját begyűjtése miatt emberhátrányban játszó hazaiak ellen. A Minnesota ezzel még matematikailag ott lehet a rájátszásban, míg a New York City már biztos résztvevője a playoffnak.

Minnesota United – New York City • 2-1 (2-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 21.926 néző
Gólszerzők: Rodriguez (20., 36.), ill. Wallace (90+1.)
Kiállítás: Warner (76.), ill.


A hétközben a US Open-kupát először elhódító texasi Houston Dynamo újból nagy sikere helyszínén, hazai pályán lépett pályára, és győzött ötgólos mérkőzésen! A legyőzött ellenfele a kaliforniai San José Earthquakes csapata volt, amely az első félidőt követően ráadásul 2-0-ra vezetett! Így tehát a nagyszerű kupasikerét követően kétgólos hátrányból állt fel és fordított a houstoni együttes, mely részéről a hétközi döntő hőse, Manotas is betalált! Vendég részről Wondolowski volt eredményes büntetőből, míg a San José második találata Fuenmayor öngólja volt. A Houston még bejuthat a rájátszásba, de nagyot kellene hajráznia, ezzel szemben most legyőzött ellenfeléről már korábban kiderült, nem juthat be az idei playoffba.

Houston Dynamo – San José Earthquakes • 3-2 (0-2)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 17.136 néző
Gólszerzők: Manotas (56.), Martinez (68.), Quioto (87.), ill. Wondolowski (37. – büntetőből), Fuenmayor (45. – öngól)


A Los Angeles Galaxy is hazai pályán győzött, 3-0-ra lenullázva ellenfelét! Hazai részről Ibrahimovic duplázott, és kiosztott egy gólpasszt is! A svéd klasszis mellett pedig Alessandrini is bevette a kanadai Vancouver Whitecaps kapuját! Ibra ezen a meccsen pedig elérte 20. gólját is az MLS-ben, találatai számát pedig adott esetben gyarapíthatja a rájátszásban is, de a playoffba jutáshoz még küzdenie kell a kaliforniai klubnak, amely épp az általa most legyőzött Vancouverrel is az alapszakasz utáni folytatásért van nagy harcban!

Los Angeles Galaxy – Vancouver Whitecaps • 3-0 (1-0)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.659 néző
Gólszerzők: Ibrahimovic (4. – büntetőből; 58.), Alessandrini (77. – büntetőből), ill.


Nagy meglepetésre a Portland Timbers – FC Dallas találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. A vendég texasi klub mindössze egyszer találta el ellenfele kapuját, a hazaiak pedig ugyanezen mutatóban háromig jutottak. A legvégén, a ráadás negyedik percében megfogyatkozott a hazai együttes, ugyanis Ridgewell kapott azonnali piros lapot, de ez a mostani meccset már érdemben nem befolyásolta. A Dallas számára egyébiránt nem nagy érvágás ez az iksz, ugyanis nyugati elsőként az eddig bezsebelt 54 pontjával már biztosan szerepel a rájátszásban, míg a Portland helyzete is biztató, de nem szabad kiengednie a hajrában a 2015-ös bajnok Timbersnek.

Portland Timbers – FC Dallas • 0-0
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Kiállítás: Ridgewell (90+4.), ill.


A Columbus Crew – Philadelphia Union találkozó is 0-0-s döntetlennel zárult, s ezen a találkozón még annyi helyzet sem volt, mint a másik gólnélküli meccsen. A vendégek nem találtak kaput az egész mérkőzésen, a hazaiak kétszer csupán, de ez nem volt elég a gólszerzéshez. A két klub egymás nyakán van a Keleti Főcsoportban – a Columbus a 4., a Philadelphia pedig az 5., előbbinek 48, utóbbinak 47 pontja van, de még egyik csapatnál sem vehetik biztosra ennek ellenére a rájátszásbeli szereplést, így még nagy küzdelmek várhatóak!

Columbus Crew – Philadelphia Union • 0-0
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 12.441 néző


A bajnokság jelenlegi állása

Keleti Főcsoport

A Chicagón és az Orlando Cityn kívül még bármely klub odaérhet a rájátszásba Keleten! (forrás: twitter.com/MLS)

Nyugati Főcsoport

Az FC Dallas már biztosan ott lesz a playoffban, míg a többiekre nagy versenyfutás vár! (forrás: twitter.com/MLS)